Varmende tomatsuppe med svin og eple

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel
Varmende tomatsuppe med svin og eple

Med mye gråvær er det ekstra godt med litt krydrede supper. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på en varmende tomatsuppe med svin og eple. I suppen har jeg tilsatt chili, som gjør at den sparker litt i fra seg. Mengden chili kan du så klart justere etter egen gane. I tillegg har jeg også tilsatt et krydder som heter røkt paprika. Dette krydret brukes en god del i det spanske kjøkken, blant annet i chorizo, og jeg synes det passer svært godt i tomatbaserte retter. Du finner det sammen med de andre krydrene i mange dagligvarebutikker.

Denne suppen kan også lages i en og samme gryte, en såkalt “one pot”. Så slipper du mye unødvendig oppvask.

Tomatsuppen passer fint både til lunsj og middag, og du må ikke være redd for å bruke noen andre grønnsaker om du har liggende.

Spicy tomatsuppe med svin og eple

Litt mer suppeinspirasjon på en gråværsdag? Her er noen andre varmende supper fra bloggen:

Håper du ble inspirert til å teste denne, eller noen av de andre oppskriftene!

Varmende tomatsuppe med svin og eple

5 fra 1 vurdering
Type rett: MIddag, LunsjNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram 400 svinekjøtt

  • Salt og pepper

  • Olje

  • 1 stk 1 rødløk

  • 1 stk 1 rød chili

  • 2 stk 2 gulrot

  • 3 stilk 3 stangselleri

  • 1 stk 1 eple

  • 1,5 ts 1,5 røkt paprikakrydder

  • 1 ts 1 paprikakrydder

  • 1/2 ts 1/2 tørket persille

  • 800 gram 800 hermetiske cherrytomater

  • 12 dl 12 utblandet kyllingbuljong

  • 1 liten boks 1 kikerter i lake

  • 150 gram 150 makaroni (eller annen pasta)

  • Salt og pepper

  • Garnityr
  • Vårløk

Fremgangsmåte

  • Gjør klar grønnsakene, slik at du har de klare. Løken renses og kuttes opp i smått, mens chilien finhakkes. Fjern gjerne steinene fra chilien først. Jeg skreller både gulrot og stangselleri med en gulrotskreller, før jeg så deler de opp i små terninger eller biter. Eplet vaskes og deles opp i terninger.
  • Skjær svinekjøttet opp i strimler og krydre det med salt og pepper. Finn frem en gryte og stek kjøttet kjapt i litt olje, til du har fått en fin stekeskorpe. Ha i de oppskårede grønnsakene (og eplet), og surr videre 3-4 minutter.
  • Tilsett røkt paprikakrydder, paprikakrydder og tørket persille. Bland kjapt sammen, før du så tilsetter hermetiske tomater og utblandet kyllingbuljong.
  • Kok opp suppen. I mellomtiden har du kikertene over i et dørslag og skyller de godt. Ha i både kikerter og makaroni i tomatsuppen. La suppen koke i 8-10 minutter, til makaronien er al dente (bittelitt tyggemotstand). Smak til med salt og pepper.
  • Nyt suppen slik den er, eventuelt med et dryss av vårløk og brød ved siden av. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*