• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
25. august 2018

Veganske frokostpannekaker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pannekaker uten melk og egg

Først må jeg innrømme at jeg aldri hadde sett for meg at jeg kom til å lage veganske pannekaker. Pannekaker er jo allerede vegetarvennlige, og jeg var skeptisk til både konsistens og hvordan de ville smake uten melk og egg. Samtidig så innså jeg jo at dette var veldig dømmende for noe jeg ikke hadde smak før, så da måtte det bli pannekaker på frokostmenyen forrige helg.

I disse veganske frokostpannekakene er melken byttet ut med havremelk, og eggene har jeg rett og slett utelatt. Jeg var redd pannekakene kom til å bli harde og kompakte uten egg, men de ble faktisk overraskende luftige. Havremelken setter så klart litt havresmak på pannekakene, men jeg synes de faktisk var kjempegode og ser slett ikke bort i fra at jeg kommer til å lage de igjen. I tillegg kom jeg til å tenke på at disse må være ypperlige å lage på tur, siden de ikke inneholder meieriprodukter som må oppbevares kjølig.

Veganske frokostpannekaker

Ta gjerne en titt på noen av de andre pannekakeoppskriftene du finner her på bloggen, som disse proteinrike frokostpannekakene eller hva med en dutch baby ?

Server veganske frokostpannekaker med det pålegget du liker aller best. Min personlige favoritt er rørt blåbær.

Håper det smaker!

Veganske frokostpannekaker

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 25. august 2018
  • 8-10 pannekaker
  • 15 min
  • Skriv ut
Veganske pannekaker
Ingredienser
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl fullkornshvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts maizena
  • 2 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl havremelk
  • 2 ss olje
Slik gjør du det
Steg 1
Ha mel, bakepulver, maizenna, sukker og salt i en bolle.
Steg 2
Tilsett halvparten av havremelken og olje og visp det til en klumpefri røre. Spe på med mer havremelk,
Steg 3
La røren stå og svelle i 15-20 minutter.
Steg 4
Ha litt olje i en stekepanne og stek pannekakene i tur og orden. Strø gjerne over noen korn salt i oljen for å få gi pannekakene en ekstra god smak.
Steg 5
Legges i stabler på et fat etter hvert som de er ferdigstekte.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • Pannekaker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Smuldrepai med blåbær
Pølsegryte med fløte og tomatpure

Relaterte innlegg

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021
0 kommentarer

Halvgrove proteinscones

Litt grove amerikanske pannekaker
26. september 2020
0 kommentarer

Litt grove amerikanske pannekaker

Vafler av tørt brød
11. juli 2020
0 kommentarer

Vafler av tørt brød

2 comments

  • Iren
    21. mai 2020

    Hei!

    Har ikke maizena, hva kan jeg bruke i steden?

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      22. mai 2020

      Beklager jeg ikke fikk svart deg her i går, men fikk svart deg på Facebook i det minste 🙂 Du kan eksempelvis erstatte 1 dl av melet med kikertmel. Du kan også lage uten kikertmel eller maizena, men være obs på at de vil bli mye løsere i konsistensen, så ville passet på å lage røren ekstra tykk og la den svelle minst én time.

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
47delinger