Veganske frokostpannekaker

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel

Pannekaker uten melk og egg

Først må jeg innrømme at jeg aldri hadde sett for meg at jeg kom til å lage veganske pannekaker. Pannekaker er jo allerede vegetarvennlige, og jeg var skeptisk til både konsistens og hvordan de ville smake uten melk og egg. Samtidig så innså jeg jo at dette var veldig dømmende for noe jeg ikke hadde smak før, så da måtte det bli pannekaker på frokostmenyen forrige helg.

I disse veganske frokostpannekakene er melken byttet ut med havremelk, og eggene har jeg rett og slett utelatt. Jeg var redd pannekakene kom til å bli harde og kompakte uten egg, men de ble faktisk overraskende luftige. Havremelken setter så klart litt havresmak på pannekakene, men jeg synes de faktisk var kjempegode og ser slett ikke bort i fra at jeg kommer til å lage de igjen. I tillegg kom jeg til å tenke på at disse må være ypperlige å lage på tur, siden de ikke inneholder meieriprodukter som må oppbevares kjølig.

Veganske frokostpannekaker

Ta gjerne en titt på noen av de andre pannekakeoppskriftene du finner her på bloggen, som disse proteinrike frokostpannekakene eller hva med en dutch baby ?

Server veganske frokostpannekaker med det pålegget du liker aller best. Min personlige favoritt er rørt blåbær.

Håper det smaker!

Veganske frokostpannekaker

4 fra 12 vurderinger
Type rett: Frokost, LunsjNivå: Enkel
Antall

8

pannekaker
Tilberedning

20

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1,5 dl 1,5 hvetemel

  • 1,5 dl 1,5 fullkornshvetemel

  • 1 ss 1 bakepulver

  • 1 ts 1 maizena

  • 2 ss 2 sukker

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 5 dl 5 havremelk

  • 2 ss 2 olje

Fremgangsmåte

  • Ha mel, bakepulver, maizenna, sukker og salt i en bolle.
  • Tilsett halvparten av havremelken og olje og visp det til en klumpefri røre. Spe på med mer havremelk,
  • La røren stå og svelle i 15-20 minutter.
  • Ha litt olje i en stekepanne og stek pannekakene i tur og orden. Strø gjerne over noen korn salt i oljen for å få gi pannekakene en ekstra god smak.
  • Legges i stabler på et fat etter hvert som de er ferdigstekte.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Hei!

    Har ikke maizena, hva kan jeg bruke i steden?

    • Rolf-Anders Vollan

      Beklager jeg ikke fikk svart deg her i går, men fikk svart deg på Facebook i det minste 🙂 Du kan eksempelvis erstatte 1 dl av melet med kikertmel. Du kan også lage uten kikertmel eller maizena, men være obs på at de vil bli mye løsere i konsistensen, så ville passet på å lage røren ekstra tykk og la den svelle minst én time.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*