Veganske scones

Veganske scones med syltetøy

I dag har jeg forsøkt meg på veganske scones, og de ble kjempegode! Kjappe å lage var de også. Tok under en halvtime fra jeg satte i gang til jeg kunne ta nystekte scones ut av stekeovnen. Med andre ord perfekte til helgefrokosten, når man vil ha en ekstra god start på dagen.

Så hva er det som gjør disse sconesene veganske? Jo, kulturmelken har jeg byttet ut med havremelk og bittelitt sitron. Det skyldes at bakepulveret hever best når det får reagere med litt syre. Honning er erstattet med sukker, og så har jeg brukt vanlig rapsolje som fettkilde. Vegansk smør hadde nok også passet fint, men de var ikke noe kjøleskapet mitt rommet.

Sconesene ble nytt med hjemmelaget rørt jordbær.

Vegansk scones

Om du ikke er så opptatt av at det skal være vegansk, så kan jeg også anbefale deg å teste oppskriften på grove scones eller  grove speltscones med cottage cheese.

Veganske scones

Scones - vegansk

Ingredienser

  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl fullkornshvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • 2 ss sukker
  • 2,5 dl havremelk
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 ss rapsolje

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 200 grader vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Blant alt det tørre i en bolle. Tilsett havremelk, sitronsaft og rapsolje og rør det  sammen med en sleiv. Synes du det er tungt å røre deigen med en sleiv så er det bare å bruke hendene.
Steg 3
Bruk en stor skje og sett sconesdeigen utover et bakepapirkledd stekebrett, i åtte like store deler. 
Steg 4
Stek sconesene i cirka 15 minutter, midt i ovnen. Avkjøles på rist. Håper denne oppskriften på veganske scones falt i smak!