Vegetarburger med sopp

Lages på: Mer enn 1 time Nivå: Middels
Vegetarburger med sopp

Sommervarmen har kommet til Østlandet, og grillmat og ulike salater frister ekstra mye om dagen. Hva med å lage en vegetarburger med sopp? Her tilfører både sopp og soyasausen deilig umamismak.

Som du kanskje har fått med deg, så har jeg de siste månedene falt pladask for karamellisert løk. Det var derfor aldri noen tvil hva jeg skulle toppe burgeren med. Sammen med litt knasende salat, tomater og ost, ble dette en nydelig kjøttfri burger.

Flere spennende burgere fra bloggen:

Vegetarburger med sopp

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning + hvile

1

time 
Steketid

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram 400 aromasopp

  • 1/2 stk 1/2 gul løk

  • 1 stor neve 1 valnøtter

  • 2 ss 2 olivenolje

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 bokser 2 sorte bønner

  • 4 skiver 4 brød

  • 2 ss 2 soyasaus

  • 3 stk 3 små egg

  • 1 dl 1 vellagret ost

  • 1/2 ts 1/2 kajennepepper

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/4 ts 1/4 pepper

  • 3 ss 3 olje til steking

  • Karamellisert løk
  • 1 stk 1 gul løk

  • 1 ss 1 smør

  • 1/2 ss 1/2 sukker

  • 1 ss 1 balsamikoeddik

  • Flaksalt

  • 4 4 burgerbrød

  • Salatblader

  • 2 stk 2 tomater

  • 4 skiver 4 hvitost

Fremgangsmåte

  • Børst av soppen og skjær den i tynne skiver. Ha soppen i en tørr og varm stekepanne. La den steke til væsken kommer ut av soppen, og til væsken har fordampet igjen. Skrell og finhakk løken, og ha den i stekepannen sammen med valnøttene og oljen. Surr videre til løken begynner å bli blank og myk. Skrell og finhakk hvitløksfeddet, ha den i pannen når løken begynner å bli ferdigstekt.
  • Skyll bønnene under kaldt vann i et dørslag, og la bønnene renne godt av seg. Grovhakk brødskivene, slik at de er i små biter eller smuler.
  • Ha soppblandingen i en foodprosessor. Tilsett bønnene, brødsmulene, soyasaus, egg (hold tilbake et av eggene), revet ost, kajennepepper, salt og pepper. Kjør samen til en jevn fase, men la den gjerne være litt grov i konsistensen. Er den veldig tørr i konsistensen kan du tilsette det siste egget.
  • La blandingen svelle i cirka 20 minutter i kjøleskapet, mens du lager karamellisert løk. Skrell og del løken i halve ringer. Stek den i litt smør i en varm panne, til løken er myk og begynner å få en gyllen farge. Beregn 5-8 minutter.
  • Tilsett sukkeret og bland godt. Når sukkeret smelter vil det karamellisere løken og gi en fin gyllen farge. Tilsett balsamicoeddiken og til slutt en klype med flaksalt. Ha den karamelliserte løken over i en skål, og hold den varm frem til servering.
  • Fukt hendene og form burgerfarsen til fire store burgere. Stek de så i litt olje i en varm stekepanne, 4-5 minutter på hver side til de er gylne.
  • Server burgerne i forvarmet hamburgerbrød, med salat, tomater oppskåret i skiver og karamellisert løk. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*