Vegetarpizza med ekstra smakfull pizzasaus

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Vegetarpizza med pizzasaus av soltørkede tomater

Helgepizzaen kan varieres i det uendelige og kan lett gjøres vegetarvennlig. I denne oppskriften har jeg laget en pizzasaus av soltørkede tomater, den tilfører mye smak til pizzaen og du behøver ikke være redd for at den skal bli smakløs selv om du ikke topper med kjøtt. Pizzabunnen er så og si lik som i tidligere oppskrifter, halvgrov og ganske rett frem. Men pizzaen blir veldig god, så har ikke turt å gjøre for store forandringer i oppskriften.

Noen andre pizzatips fra bloggen:

Du kan finne alle pizzaoppskriftene på denne siden.

Håper denne vegetarpizzaen faller i smak!

Vegetarpizza med ekstra smakfull pizzasaus

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall

2

pizzaer
Tilberedning

2

timer 

45

minutter
Steketid

8

minutter
Totalt

3

timer 

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 2,5 dl fullkornshvetemel eller sammalt hvete

  • 2,5 dl siktet hvetemel

  • 1/2 ts salt

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 2,5-3 dl vann

  • Pizzasaus av soltørkede tomater
  • 1 lite glass soltørkede tomater

  • 1/2 boks hermetiske tomater

  • 15-20 blader basilikum

  • 1/2 ts salt

  • Pepper

  • Topping
  • 125 gram mozzarella

  • 2 aromasopp

  • Spinat

  • Parmesan

Fremgangsmåte

  • Start med å sette pizzabunnen til heving. Ha alt det tørre i en bakstbolle og tilsett kaldt vann (20 grader dersom du ikke har tid til å heve i cirka 1,5 – 2 timer). Elt deigen enten ved hjelp av en kjøkkenmaskin i minst 10-15 minutter. Deigen skal virke litt klissete i begynnelsen, men underveis vil du se at den blir fastere og får en mer elastisk konsistens. Eltetiden er essensielt for å få en smidig og elastisk deig.
  • La deigen heve under lokk eller plast på et lunt sted, i 1,5 – 2 timer.
  • Pizzasausen av soltørkede tomater er kjapp å lage, så du kan enten vente med å lage den til du har kjevlet ut pizzabunnene, eller du kan lage den mens deigen hever.
    Se fremgangsmåten her.
  • Sett ovnen på 250 grader eller mer cirka 30 minutter før deigen er ferdighevet. La gjerne stekebrett eller pizzastein/-stål stå i ovnen. Hvis du er redd for å brenne deg unnlater du dette.
  • Ha den ferdighevede deigen over på et melet underlag eller bakstbord. Dra pizzadeigen utover til et slags kvadrat og brett hjørnene inn mot midten. Gjenta prosessen et par ganger og strø på med mer mel ved behov. Del deigen i to og trill hver del til runde baller.
  • Trykk hvert deigemne lett utover eller bruk et kjevle. Hvis deigen oppleves som svært fast og trekker seg tilbake, kan du med fordel la den hvile et minutt eller to. Kjevle så deigen utover til to runde fine pizzabunner.
  • La pizzabunnene hvile mens du gjør klar toppingen og eventuelt lager pizzasausen. Skyll spinaten og skjær sopp og mozzarella i tynne skiver. Fremgangsmåte for pizzasaus finner du i dette innlegget. Fordel tomatsausen utover pizzabunnene. Følg på med mozzarella, sopp og spinat.
  • Stek pizzaen i ovnen i 7-9 minutter, til den begynner å bli lett gyllen oppå. Ta pizzaen ut av ovnen og rasp over parmesan rett før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*