Taco kan varieres i det nesten uendelige og her på bloggen kan du finne en rekke varianter. Søker du på taco på bloggen kan du finne oppskrifter på alt fra pulled pork taco, til tacosalat, til en enkel tacograteng, til en spennende torsketaco med mangosalsa.
Denne gangen har jeg laget en vegetarvennlig variant, det vil si vegetartaco med linser og bønner. Og selv om jeg på ingen måte er vegetarianer så tror jeg vi alle har godt av å spise litt mindre kjøtt, både av miljøhensyn og for en bedre helse. Dessuten er det jo gøy å forsøke noe nytt, for variasjonens skyld. Jeg skal innrømme at det er litt uvant å spise taco uten den samme tyggemotstanden som kjøttet gir, men den var veldig god på smak.
Vegetartaco med linser og bønner
- 11. februar 2018
- 20 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Vegetartaco
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 5 sjampinjonger eller aromasopp
- 1/2 boks hermetiske tomater
- 1 boks grønne linser
- 1 boks kikerter
- 1 boks chilibønner
- 2 ss tacokrydder
- Tilbehør
- 4 fullkornstortillas
- Salat
- Lettrømme eller mager kesam
- Guacamole
Slik gjør du det
- Steg 1
- Tar du høyde for å lage guacamolen selv er det lurt å gjøre det før du går i gang med tacoen. Vegetartaco er enkelt og kjapt å lage, og guacamolen har bare godt av å stå og godgjøre seg mens du lager resten. Se oppskrift på guacamole.
- Steg 2
- Rens/skyll og finhakk løk, hvitløk og paprika. Surr grønnsakene i litt olje i en panne til løken begynner å bli blank og myk. Ha i sopp oppskåret i tynne skiver mot slutten av steketiden.
- Steg 3
- Tilsett så tacokrydder, enten et par spiseskjeer hjemmelaget tacokrydder eller en ferdigpose.
- Steg 4
- Ha så i en halv boks hermetiske tomater og la det hele koke 5-10 minutter.
- Steg 5
- Linser og kikerter has i et dørslag og skylles kjapt, før det så has i sammen med resten. Varm opp og la koke i noen minutter før du tilsetter en boks med chilibønner.
Server vegetartaco i varme tortillas, med en liten skje rømme/kesam og hjemmelaget guacamole. Håper det smaker!