• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • JUL (NY!)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • TA KONTAKT
  • SØK
1. februar 2019

Verdens beste eltefrie rundstykker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Verdens beste eltefrie rundstykker

Det er kanskje å ta seg vann over hodet, men jeg tør påstå at dette må være verdens beste eltefrie rundstykker. Det er så klart veldig subjektivt, men i hvert fall etter min smak, og i tillegg er de grove.

I disse rundstykkene har jeg brukt en liten del rugmel, som jeg synes gir en veldig god smak på rundstykkene. Om du ikke har fullkornsmel (for eksempel fibramel), så kan du erstatte det med sammalt hvete (finmalt). Hvis du gjør det ville jeg kanskje erstattet cirka 50 gram av det sammalte melet med siktet hvetemel, siden de muligens kan bli litt løsere i konsistensen. I tillegg har jeg funnet ut at ved å tilsette en liten skvett juice når jeg setter deig så blir resultatet enda bedre. Som med annen eltefri bakst så rører du kjapt sammen deigen på noen minutter kvelden i forveien, så er det bare å bake ut og steke rundstykkene neste dag.

Flere andre oppskrifter på eltefri bakst:

  • Enkle grove rundstykker
  • Grytebrød av spelt og havre
  • 120% grove rundstykker

Eltefrie rundstykker med juice og linfrø

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 1. februar 2019
  • 10-12 stk
  • 12 time(r)
  • Skriv ut
Verdens beste eltefrie rundstykker
Ingredienser
  • 200 gram fullkornshvetemel
  • 100 gram sammalt rugmel
  • 275 gram siktet hvetemel
  • 50 gram linfrø
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 dl eple- eller appelsinjus
  • 4 dl vann
Slik gjør du det
Steg 1
Sett deigen. Bland mel, linfrø, tørrgjær og salt i en bolle. Ha i appelsinjuice og kaldt vann, og bland deigen kjapt sammen ved hjelp av en sleiv. Deigen skal være fast men lett klissete. Min erfaring er at den ofte blir litt løsere og mer klissete etter lang hevetid.
Steg 2
Dekk til bollen med folie eller et lokk og la den stå og heve 10-12 timer på kjøkkenbenken.
Steg 3
Utbaking. Tipp deigen over på et god melet underlag. Dra deigen utover til et rektangel. Strø på litt mel og brett hjørnene av deigen inn mot midten. Gjenta prosessen et par ganger, og du vil kjenne at deigen blir mye fastere i konsistensen. Dersom deigen fortsatt kjennes løs er det lurt å jobbe inn litt mer mel.
Steg 4
Rull rundstykkedeigen ut til en pølse og del den opp i cirka 10 like store emner. Ha godt med mel på fingrene og ta deg gjerne tiden til å forme de til fine rundstykker, eller bruk en skje til å sette de direkte på et bakepapirkledd stekebrett.
Steg 5
Legg et klede over rundstykkene og la de etterheve i 20-30 minutter. Sett ovnen på 220 grader vanlig over- og undervarme.
Steg 6
Steking. Sett stekebrettet inn nest nederst i ovnen. Stek rundstykkene i cirka 13-15 minutter, til de er gjennomstekte og begynner å bli lett gyldne på undersiden.
Steg 7
Avkjøl rundstykkene på rist.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden eller tagg maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • Rundstykker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Saftsuppe (sagogrynsuppe)
Entrecôte med pastinakkpure og sjampinjongsaus

Relaterte innlegg

Resteostesmørbrød
2. desember 2019
0 kommentarer

Resteostesmørbrød

Serinakaker
27. november 2019
0 kommentarer

Serinakaker

Eltefrie rundstykker med rug
23. november 2019
0 kommentarer

Eltefrie rundstykker med rug

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Stikkord

  • BBQ
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • grillmat
  • grillsalat
  • grilltilbehør
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • Kanelsnurrer
  • kjeks
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • milkshake
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • Rundstykker
  • salat
  • salater
  • Salsa
  • Scones
  • slow cooked
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • viltgryte
  • Wok
  • Wrap
Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Kontakt
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales