
Verdens beste (Kvæfjordkake) er en kake med av marengs, vaniljekrem og mandler, og ble i 2002 kåret til Norges nasjonalkake.
Siden vi kun er to stykker, og jeg synes kaken smaker aller best som fersk, så har jeg denne gangen laget en mindre variant, i springform. Perfekt for mindre samlinger. For å gjøre den litt friskere og fargefull har jeg pyntet den med både jordbær og blåbær. Det er ikke noe i veien med å utelate bærene om du ønsker en variant nærmere originalen.
Andre kaker med marengs:
Kaken laget jeg i to små springformer, med en diameter på 19 cm. Stek eventuelt en bunn av gangen dersom du ikke har to like store springformer. Har du ikke en så liten springform har jeg også beregnet ingredienser for en springform på 22-24 cm i diameter, se under oppskriften.
Oppskrift for springform på 24 cm i diameter:
Bunn
100 gram romtemperert smør
100 gram sukker
4 stk eggeplommer
100 gram hvetemel
1 ts bakepulver
4 ss melk
Marengs
4 stk eggehviter
130 gram sukker
1 stor neve mandler eller mandelflak
Fyll
Vaniljekrem (oppskrift under)
2,5 dl kremfløte
Vaniljekrem (eggekrem)
2,5 dl melk og fløte (halvt om halvt)
1/2 stk vaniljestang
60 gram sukker
15 gram maizena
3 stk eggeplommer