Verdens beste omelett

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel

Forrige søndag laget jeg det som må være verdens beste omelett (eller frittata om du vil). Det er så klart veldig subjektivt, men fy søren så god den var. Den tar heller ikke så lang tid å lage. Kast sammen en enkel eggeblanding, fres litt løk og sopp i en  stekepanne og hell eggeblanding over sammen med litt skinke. Det er ikke mer som skal til for  å lage en helt perfekt helgefrokost.

Omeletten kan enten spises sammen med en salat eller gjør som meg og server den på nyristet grovt brød med noen tomater og avokadoskiver ved siden av. Enjoy!

Verdens beste omelett

Verdens beste omelett

3 fra 15 vurderinger
Type rett: Frokost, LunsjNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Steketid

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 6 stk 6 egg

  • 6 ss 6 melk

  • 1/4 stk 1/4 rødløk

  • 2 stk 2 sjampinjonger

  • 2 stk 2 soltørkede tomater

  • 4 skiver 4 spekeskinke eller annen skinke

  • 1 neve 1 revet hvitost

  • Gressløk

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å skjære soppen i skiver og rødløk og soltørkede tomater i smått. Surr dette i litt olje i en liten stekepanne til løken er myk.
  • I mellomtiden kakker du eggene i en liten bolle. Tilsett så melk, finhakket gressløk, en neve ost og salt og pepper, og slå blandingen kjapt sammen med en gaffel.
  • Hell eggeblandingen forsiktig over resten i pannen og legg over noen skiver spekeskinke.
  • Legg på et lokk og la omeletten steke på lav til medium varme i ca 10 minutter. Steketiden vil variere litt ut fra hvor mye varme du har på og hvor stekepanne du bruker. Jo større stekepanne jo tynnere blir omeletten og kortere blir steketiden.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Én kommentar

  1. glad i mat

    topp omelett!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*