Verdens beste omelett

Forrige søndag laget jeg det som må være verdens beste omelett (eller frittata om du vil). Det er så klart veldig subjektivt, men fy søren så god den var. Den tar heller ikke så lang tid å lage. Kast sammen en enkel eggeblanding, fres litt løk og sopp i en  stekepanne og hell eggeblanding over sammen med litt skinke. Det er ikke mer som skal til for  å lage en helt perfekt helgefrokost.

Omeletten kan enten spises sammen med en salat eller gjør som meg og server den på nyristet grovt brød med noen tomater og avokadoskiver ved siden av. Enjoy!

Omelett - Den perfekte helgefrokost

Verdens beste omelett

Ingredienser

  • 6 egg
  • 6 ss melk
  • 1/4 rødløk
  • 1-2 sjampinjonger
  • 2-3 soltørkede tomater
  • 3-4 skiver spekeskinke eller annen skinke
  • 1 liten neve revet hvitost
  • Gressløk
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å skjære soppen i skiver og rødløk og soltørkede tomater i smått. Surr dette i litt olje i en liten stekepanne til løken er myk.
Steg 2
I mellomtiden kakker du eggene i en liten bolle. Tilsett så melk, finhakket gressløk, en neve ost og salt og pepper, og slå blandingen kjapt sammen med en gaffel.
Steg 3
Hell eggeblandingen forsiktig over resten i pannen og legg over noen skiver spekeskinke.
Steg 4
Legg på et lokk og la omeletten steke på lav til medium varme i ca 10 minutter. Steketiden vil variere litt ut fra hvor mye varme du har på og hvor stekepanne du bruker. Jo større stekepanne jo tynnere blir omeletten og kortere blir steketiden.