Stek kjapt frossen reinsdyrskav sammen med knuste einebær i en varm panne. Siden kjøttet er frossent er det lurt å steke det i to eller tre omganger, slik at pannen holder høy nok varme under stekingen. Til å knuse einebærene kan du enten bruke en morter eller finhakke de med en kniv. Jeg gikk for sistnevnte metode, dvs jeg banket einebærene flate med knivblader og finhakket de med kniven etterpå. Sett det ferdigstekte kjøttet til side.

Surr sopp, finhakket løk, og terninger av gulrot og persillerot i litt olje til løken har blitt blank og myk. Ha det ferdigstekte kjøttet sammen med grønnsakene. Rør hvetemel ut med matfløte og vann, og spe det i gryten sammen med creme fraiche og finhakket timian. La viltgryten  koke i  ca 10 minutter på lav varme.

Tips! Hvetemelet har en dobbel effekt i denne gryten. Ikke bare gjør den at gryten blir tykkere, men den forhindrer også at matfløten ikke sprekker. Lette meieriprodukter har en tendens til  å sprekke ved koking, og da er et triks å røre inn litt hvetemel før du tilsetter det  i gryten.

Mot slutten av koketiden tilsetter du litt tyttebær og smaker til med salt og pepper.

Tips! Tilsett gjerne en skive geitost i gryten rett før servering.

Som tilbehør til denne viltgryten serverte jeg kokte poteter og rosenkål, samt litt rørt tyttebær. Du kan også bytte ut potetene med potet- og blomkålmos, alik jeg gjorde i denne lignende oppskriften jeg har publisert tidligere.

Håper det smaker!

 

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst på siden dersom du har lyst til å legge igjen en  kommentar  på denne oppskriften.

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så følge meg gjerne på Facebook og Instagram for å få nye innlegg rett i feeden din. Jeg sender også å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang, så meld deg gjerne på via denne lenken for å være med på listen. E-posten blir så klart ikke brukt til noe annet.