Viltgryte med kantarell og sjampinjong

Lages på: 40 minutter Nivå: Middels
Viltgryte med kantarell og sjampinjong

Vi er inne i årets først høstmåned og hva passer ikke bedre enn å lage en god viltgryte med kantarell og sjampinjong. Jeg har brukt reinsdyrskav i gryten, som gir en fantastisk god viltsmak sammen med sopp, einebær og timian. Reindyrskav faktisk også svært magert, som bare er en ekstra bonus siden det også er så digg. Du kan  også bruke andre typer kjøtt, og går fint an å lage den med eksempelvis storfe dersom det er det du har tilgjengelig. Viltsmaken blir kanskje ikke like fremtredende, men smaker svært godt på tross av det. Ellers har jeg erstattet de fete meieriproduktene med noen lettere varianter.

Som tilbehør til denne viltgryten serverte jeg kokte poteter og rosenkål, samt litt rørt tyttebær. Du kan også bytte ut potetene med potet- og blomkålmos, alik jeg gjorde i denne lignende oppskriften jeg har publisert tidligere.

Håper det smaker!

Viltgryte med kantarell og sjampinjong

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Viltgryte
  • 600 gram 600 reinsdyrskav

  • 8 stk 8 einebær

  • 100 gram 100 kantareller

  • 100 gram 100 sjampinjong

  • 1 stk 1 persillerot

  • 2 stk 2 gulrøtter

  • 1 stk 1 gul løk

  • 1 dl 1 fløte

  • 1,5 dl 1,5 lett crème fraîche

  • 2,5 dl 2,5 vann

  • 1 ss 1 hvetemel

  • 1 ss 1 fersk timian

  • 1 ss 1 rørt tyttebær

  • Salt og pepper

  • Geitost (valgfritt)

  • Tilbehør
  • Potet

  • Rosenkål

  • Rørt tyttebær

Fremgangsmåte

  • Knus einebærene ved bruk av en morter eller finhakk de med en kniv.
  • Stek kjapt frossen reinsdyrskav sammen med knuste einebær i en varm panne. Siden kjøttet er frossent er det lurt å steke det i to eller tre omganger, slik at pannen holder høy nok varme under stekingen. Sett det ferdigstekte kjøttet til side.
  • Surr sopp, finhakket løk, og terninger av gulrot og persillerot i litt olje til løken har blitt blank og myk. Ha det ferdigstekte kjøttet sammen med grønnsakene.
  • ør hvetemel ut med matfløte og vann, og spe det i gryten sammen med creme fraîche og finhakket timian. Hvetemelet har en dobbel effekt i denne gryten. Ikke bare gjør den at gryten blir tykkere, men den forhindrer også at matfløten ikke sprekker. Lette meieriprodukter har en tendens til å sprekke ved koking, og da er et triks å røre inn litt hvetemel før du tilsetter det i gryten. La viltgryten koke i ca 10 minutter på lav varme.
  • Mot slutten av koketiden tilsetter du litt tyttebær og smaker til med salt og pepper. Tilsett gjerne en skive geitost i gryten rett før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*