Viltsaus

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Viltsaus

I dag tenkte jeg å dele oppskriften på en enkel viltsaus, som kan lages på 15-20 minutter. I sausen har jeg brukt litt viltkraft, og sammen med blant annet einebær, timian og bittelitt tyttebær, blir dette en nydelig saus. Jeg brukte viltkraften fra Jacobs, men om du ikke får tak i viltkraft kan du bruke vanlig oksekraft/-buljong. Smaken blir jo naturlig nok ikke helt den samme, men fortsatt en veldig god saus som passer godt til det meste av kjøtt. Skal du servere saus til kylling eller kalkun, har jeg også oppskriften på en enkel fløtesaus.

Viltsausen passer til det meste av kjøtt, for eksempel til en saftig biff stekt med reverse sear og ovnsbakte poteter.

Håper sausen faller i smak!

Viltsaus

4 fra 4 vurderinger
Type rett: SausNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk 1 sjalottløk

  • 1,5 ss 1,5 smør

  • 4 stk 4 einebær

  • 1 ss 1 rødvinseddik

  • 2,5 dl 2,5 viltkraft (alternativt oksekraft)

  • 1/4 ts 1/4 timian

  • 1,5 dl 1,5 kremfløte

  • 1 ss 1 crème fraîche

  • 1 ts 1 tyttebærsyltetøy

  • 1 ss 1 soyasaus

  • Salt og pepper

  • 1/2 ss 1/2 hvetemel til jevning (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Skrell og finhakk sjalottløken. Surr den i litt smør i en liten kjele.
  • Mens løken surrer støter du einebærene i en morter. Har du ikke en morter kan du bruke knivbladet på en bred kniv, til å knuse einebærene.
  • Ha knuste einebær og rødvinseddiken sammen med løken når den er blank og myk. La rødvinseddiken få koke litt inn før du heller i viltkraften. Tilsett tørket timian, kremfløte, crème fraîche, tyttebærsyltetøy og soyasaus.
  • La sausen koke i 10 minutter. Kjør den gjerne sammen med en stavmikser, slik at du får en helt jevn saus, og smak til med salt og pepper. Er sausen fortsatt litt tynn kan du blande ut litt hvetemel i bittelitt kaldt vann, som så spes i sausen. Sausen bør koke videre 5 minutter etter at du har spedd i hvetemelet, for å bli kvitt melsmaken.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*