
Da vi var i Paris i desember for et år siden smakte jeg vin chaud for første gang. Vin chaud betyr varm vin oversatt til norsk, og er da franskmennenes variant av gløgg. Det var noe helt spesielt å kjøpe en krus av denne franske drikken og bare gå rundt og ta inn over seg førjulstiden. Rett og slett helt magisk, og jeg følte jeg bare kunne nyte førjulstiden til det fulle. Siden da har jeg laget vin chaud flere ganger hjemme hos oss, og føler den bare har blitt bedre og bedre for hver eneste gang.
Forrige helg var vi på hyttetur og fikk oss noen fantastisk flotte turer på ski i løpet av helgen. Da vi kom inn tilbake til hytta igjen ble det servert varm rødvinsgløgg foran peisen, et fantastisk flott minne. Noen bilder måtte tas og jeg måtte forte meg å skrive ned ingrediensene og fremgangsmåten til denne oppskriften før det gikk i glemmeboken.
Om du ønsker du en alkoholfri variant kan jeg anbefale den mer tradisjonelle gløggen, eller hva med en mer spennende eplegløgg?
Håper denne oppskriften på vin chaud faller i smak!
