Vin chaud

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Vin chaud

Da vi var i Paris i desember for et år siden smakte jeg vin chaud for første gang. Vin chaud betyr varm vin oversatt til norsk, og er da franskmennenes variant av gløgg. Det var noe helt spesielt å kjøpe en krus av denne franske drikken og bare gå rundt og ta inn over seg førjulstiden. Rett og slett helt magisk, og jeg følte jeg bare kunne nyte førjulstiden til det fulle. Siden da har jeg laget vin chaud flere ganger hjemme hos oss, og føler den bare har blitt bedre og bedre for hver eneste gang.

Forrige helg var vi på hyttetur og fikk oss noen fantastisk flotte turer på ski i løpet av helgen. Da vi kom inn tilbake til hytta igjen ble det servert varm rødvinsgløgg foran peisen, et fantastisk flott minne. Noen bilder måtte tas og jeg måtte forte meg å skrive ned ingrediensene og fremgangsmåten til denne oppskriften før det gikk i glemmeboken.

Om du ønsker du en alkoholfri variant kan jeg anbefale den mer tradisjonelle gløggen, eller hva med en mer spennende eplegløgg?

Håper denne oppskriften på vin chaud faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Vin chaud

4 fra 5 vurderinger
Type rett: DrikkeKjøkken: FranskNivå: Enkel
Porsjoner

6

glass
Tilberedning

5

minutter
Trekketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 flaske 1 rødvin

  • 1 dl 1 sukker

  • 1/2 stk 1/2 vaniljestang

  • 7 stk 7 nellikspikre

  • 1 stk 1 kanelstang

  • 1 stk 1 stjerneanis

  • 10 stk 10 kardemommekjerner

  • 1-2 appelsiner

Fremgangsmåte

  • Hell vin i kasserolle. Unngå å bruke kasseroller av kobber, aluminium eller tinn når du skal lage gløgg. Ha oppi sukker, vaniljestang delt på langs, nellikspikre, kardemommekjerner, kanelstang og stjerneanis.
  • Tilsett saften av en halv appelsin og bittelitt revet appelsinskall (ikke det hvite). Skjær den andre halvdelen i båter, fjern skallet fra båtene og ha de i rødvinsgløggen.
  • Varm opp til 68 grader ved lav varme (til det såvidt begynner å ryke av gløggen). Blir gløggen for varm vil alkoholen fordampe.
  • La gløggen trekke i ca 15-20 minutter. Når gløggen har fått passe krydret smak kan du fiske ut krydrene med en sil.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*