Wok med brokkoli og peanøtter

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Wok med svin, brokkoli og peanøtter

Vet ikke hvordan det er med deg, men hos oss skal gjerne hverdagsmiddagene være både sunne og kjappe. Wok er ikke så uvanlig at de står på menyen hos oss, men da gjerne med en hjemmelaget woksaus og de grønnsakene jeg har til rådighet. Wok er nemlig en kjempefin mulighet til å få ryddet i grønnsaksskuffen, og er sånnsett midt i blinken på mandager for å få ryddet litt i kjøleskapet. Skal du gjøre det ekstra enkelt kan du så klart kjøpe frosne grønnsaker og ferdigstrimlet kjøtt, men konsistensen blir ikke helt den samme.

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på wok med brokkoli og peanøtter. I grønnsaksskuffen fant jeg deler av en hodekål, som passet ypperlig i woken. Har du andre grønnsaker enn de som er nevnt i ingrediensene, så må du gjerne bruke de. I utgangspunktet stod det cashewnøtter på listen, men siden jeg hadde peanøtter liggende i en skuff så var valget enkelt.

Litt mer wok-inspirasjon? Se flere oppskrifter her på bloggen:

Håper du ble inspirert!

Wok med brokkoli og peanøtter

4.2 fra 14 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: AsiatiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilbere

15

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram indrefilet av svin eller kylling

  • 1 stk brokkoli

  • 1 stk gulrøtter

  • 1 stk rødløk

  • 1/8 stk hodekål

  • 1/2 stk rød chili

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 stk lime

  • 1 neve usaltede peanøtter eller cashew

  • Woksaus
  • 1 dl kyllingkraft eller -buljong

  • 3 ss soyasaus

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ts sesamolje (kan sløyfes)

  • 1/2 ts grovmalt pepper

  • 1/2 ss maizena

Fremgangsmåte

  • Del opp grønnsakene. Skyll brokkolien og del den opp i små buketter. Også stilken kan brukes. Gulrøttene skrelles og kuttes opp i staver, rødløken renses og deles i tynne båter, hodekålen strimles og chili og hvitløk finhakkes. Fjern steinene fra chilien dersom du ikke ønsker den så sterk.
  • Skjær kjøttet i strimler og stek det kjapt i litt olje i en varm panne eller wokpanne. Legg kjøttet til side når det er ferdigstekt.
  • Wok grønnsakene i litt olje. Hvis det blir mye i pannen må du gjerne gjøre det i to omganger. Grønnsakene skal fortsatt ha litt spenst og tykkemotstand, så det er ikke mange minuttene som skal til.
  • Mens grønnsakene wokes kan du lage klar woksausen. Bland kyllingkraft, soyasaus, østerssaus, sesamolje, pepper og maizena i en liten skål.
  • Ha kjøtt og grønnsaker sammen i pannen, tilsett woksausen og la det frese et par minutter under omrøring. Maizenaen vil gjøre at woksausen blir tykkere i konsisten, og du har en sticky saus.
  • Skvis over lime og dryss over grovhakkede peanøtter eller cashew rett før servering. Spis den slik den er, eller server den med ris eller nudler til. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*