Vet ikke hvordan det er med deg, men hos oss skal gjerne hverdagsmiddagene være både sunne og kjappe. Wok er ikke så uvanlig at de står på menyen hos oss, men da gjerne med en hjemmelaget woksaus og de grønnsakene jeg har til rådighet. Wok er nemlig en kjempefin mulighet til å få ryddet i grønnsaksskuffen, og er sånnsett midt i blinken på mandager for å få ryddet litt i kjøleskapet. Skal du gjøre det ekstra enkelt kan du så klart kjøpe frosne grønnsaker og ferdigstrimlet kjøtt, men konsistensen blir ikke helt den samme.
I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på wok med brokkoli og peanøtter. I grønnsaksskuffen fant jeg deler av en hodekål, som passet ypperlig i woken. Har du andre grønnsaker enn de som er nevnt i ingrediensene, så må du gjerne bruke de. I utgangspunktet stod det cashewnøtter på listen, men siden jeg hadde peanøtter liggende i en skuff så var valget enkelt.
Litt mer wok-inspirasjon? Se flere oppskrifter her på bloggen:
Håper du ble inspirert!