Wok med chili og banan

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel
Wok chili banan

Det er mange år siden jeg ble introdusert for wok med chili og banan, en kanskje litt uvant variant for mange. Jeg skal innrømme at jeg i utgangspunktet var litt skeptisk, men det var noe med kombinasjonen av banan, chilisaus og drysset av cashewnøtter som jeg synes fungerer svært bra sammen. Siden da har jeg laget denne banan- og chiliwoken utallige ganger, gjerne med litt ulike grønnsaker.

Er også du glad i wok? På bloggen ligger det mange ulike wok-oppskrifter, ta gjerne en titt her.

Wok med chili og banan

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 3 stk 3 kyllingfileter

  • 1 stk 1 spisspaprika

  • 1 stk 1 rødløk

  • 1 pakke 1 sukkererter

  • 1 ss 1 revet ingefær

  • 3 ss 3 sweet chilisaus

  • 1 stk 1 banan

  • 1 neve 1 usaltede cashewnøtter

  • Tilbehør
  • Fullkornsnudler eller ris

Fremgangsmåte

  • Hvis du ønsker å servere woken med nudler eller kanskje byggris så kan det være en fordel å starte med det. Woken i seg selv er nemlig unnagjort på svært kort tid.
  • Kutt kyllingen i passende strimler og fres den i en varm wokpanne, i to omganger. Sett til side og rengjør wokpannen.
  • Mens kyllingen steker snitter du opp paprika og rødløk i strimler, finhakker ingefær, og sukkerertene holder det egentlig å dele i to. Fres alt dette i wokpannen i litt olje, et par-tre minutter bør holde.
  • Ha oppi kyllingen, tilsett sweet chilisaus (søt chilisaus) og bland sammen.
  • Del bananen på langs og deretter på tvers et par-tre ganger, slik at du sitter igjen med 6-8 større bananbiter. Blir bitene for små blir det bare mos. Vend bananene forsiktig inn i woken og dryss over en neve cashewnøtter rett før servering. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*