Wok med ingefær, chilli og hvitløk

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel

Wok er rask, sunn og god hverdagsmat, og jeg spiser det til tider flere ganger i uken i ulike varianter. I dag deler jeg en oppskrift på en enkel og wok med ingefær, chili og hvitløk.

Wok med ingefær og chili

I woken brukte jeg svinekjøtt, men også kyllingfilet kan fint brukes. Du kan også velge om du ønsker å servere den med byggris eller vanlig hvit ris til. For min egen del havner ofte valget på byggris når jeg lager mat. Hvit ris smaker jo svært lite sammenlignet med byggris, og i tillegg har jo byggris en mye større andel kostfiber.

Hvis du har litt dårlig tid er det ingenting i veien for å benytte frosne wok-klare grønnsaker. Frosne grønnsaker er som regel minst like sunne som de ferske (litt avhengig av årstid), og er et godt alternativ når det skal gå litt kjapt. Selv foretrekker jeg ferske grønnsaker siden jeg synes de frosne ofte blir litt bløte etter en runde i wokpannen, men tyr til frosne en gang iblant når det skal gå kjapt.

Andre wok-oppskrifter:

Håper wok med ingefær, chili og hvitløk faller i smak!

Wok med ingefær, chilli og hvitløk

3 fra 2 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steking

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • Woksaus
  • 1 ss revet ingefær

  • 1/2 rød chili

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss østerssaus

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss sweet chilisaus

  • 1 ss limesaft

  • cirka 1 ss maizena

  • Wok
  • 600 gram svinekjøtt eller kylling

  • 1 brokkoli

  • 1 rødløk

  • 1 paprika

  • 1 squash

  • 2 vårløk

  • Tilbehør
  • Ris eller byggris

Fremgangsmåte

  • Kok ris etter anvisning på pakken
  • i gang med woksausen. Del og fjern frøene fra en halv chili, og snitt den i veldig må biter. Skrell ingefæren og rasp eller skjær den i veldig smått (se gjerne tips fra BAMA). Rensk én fedd hvitløk, og benytt enten en hvitløkspresse eller finhakk den.
  • Bland ingefær, chili, hvitløk, østerssaus, soyasaus, sweet chili og limesaft i en liten skål. Rør inn ca 1 ss maizena.
  • Gå i gang med woken. Skjær kjøttet i strimler og wok det kjapt i en varm wokpanne. Legg det til side på en tallerken mens du tar for deg grønnsakene.
  • Vask alle grønnsakene bortsett fra rødløken, og del de i passende biter. Selv liker jeg at bitene ikke blir alt for små når jeg lager wok, men liker at det fortsatt er litt crunch i de.
  • Wok grønnsakene 2-3 minutter i wokpannen på høy varme, og tilsett kjøtt og woksaus så snart grønnsakene er ferdige. Bland sausen godt med resten, og la det koke 1-2 minutter slik at det tykner litt.
  • Server woken sammen med ris eller annet tilbehør. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*