Wok er rask, sunn og god hverdagsmat, og jeg spiser det til tider flere ganger i uken i ulike varianter. I dag deler jeg en oppskrift på en enkel og wok med ingefær, chili og hvitløk.

I woken brukte jeg svinekjøtt, men også kyllingfilet kan fint brukes. Du kan også velge om du ønsker å servere den med byggris eller vanlig hvit ris til. For min egen del havner ofte valget på byggris når jeg lager mat. Hvit ris smaker jo svært lite sammenlignet med byggris, og i tillegg har jo byggris en mye større andel kostfiber.
Hvis du har litt dårlig tid er det ingenting i veien for å benytte frosne wok-klare grønnsaker. Frosne grønnsaker er som regel minst like sunne som de ferske (litt avhengig av årstid), og er et godt alternativ når det skal gå litt kjapt. Selv foretrekker jeg ferske grønnsaker siden jeg synes de frosne ofte blir litt bløte etter en runde i wokpannen, men tyr til frosne en gang iblant når det skal gå kjapt.
Andre wok-oppskrifter:
Håper wok med ingefær, chili og hvitløk faller i smak!