Vanligvis bruker jeg rene kjøttstykker av kjøtt eller fisk når jeg woker, men i dag har jeg laget en wok med karbonadeig med et dryss av cashewnøtter.
Wok er ellers en flott måte å få i seg grønnsaker på, og en fin anledning til å rydde i grønnsaksskuffen i kjøleskapet på. Selv ble jeg kvitt en halvslapp vårløk og en hodekål som sang på det siste verset.
Andre wok-oppskrifter:
Server woken med ris, nudler eller met ønsket tilbehør.
Wok med karbonadedeig og cashewnøtter
- 29. desember 2016
- 4 porsjoner
- 20 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 400 gram karbonadedeig
- 1 chili
- 2 fedd hvitløk
- 2-3 ss soyasaus
- 1 ss revet ingefær
- 1/2 lime
- 1/4 ts salt
- pepper
- Grønnsaker
- 2 gulrøtter
- 1/2 rødløk
- 3-4 sjampinjong
- 2 vårløk
- 1/8 hodekål
- 1 neve cashewnøtter
- Tilbehør
- Ris eller nudler
Fremgangsmåte
- Steg 1
- Ha karbonadedeig i en bolle. Bland inn finhakket chili (uten steiner), hvitløk, revet ingefær, soyasaus, saften av en halv lime og salt og pepper.
- Steg 2
- Brun karbonadedeigen i en varm wokpanne og sett til side. Du behøver ikke finhakke karbonadedeigen, men ha gjerne noen større biter av kjøttet.
- Steg 3
- Mens du bruner kjøttet kan du gjøre klar grønnsakene. Skrell gulrøttene, rensk løken, vask kål og vårløk, og børst av soppen. Gulrøttene delte jeg i 4 på langs, for så å skjære opp i staver på ca 3 cm. Del sopp og rødløk i båter, og skjær strimler av vårløk og hodekål.
- Steg 4
- Wok grønnsakene i litt olje i ca 2-3 minutter. Tilsett den stekte karbonadedeigen og wok det sammen i nok et minutt.
- Steg 5
- Tilsett en liten neve cashewnøtter og server umiddelbart sammen med ris eller nudler. Håper det smaker!