Wok med karbonadedeig og cashewnøtter

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel

Kjapp wok med karbonadedeig

Vanligvis bruker jeg rene kjøttstykker av kjøtt eller fisk når jeg woker, men i dag har jeg laget en wok med karbonadeig med et dryss av cashewnøtter.

Wok er ellers en flott måte å få i seg grønnsaker på, og en fin anledning til å rydde i grønnsaksskuffen i kjøleskapet på. Selv ble jeg kvitt en halvslapp vårløk og en hodekål som sang på det siste verset.

Andre wok-oppskrifter:

Server woken med ris, nudler eller met ønsket tilbehør.

Wok med karbonadedeig og cashewnøtter

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

20

minutter

Ingredienser

  • 400 gram karbonadedeig

  • 1 stk rød chili

  • 2 fedd hvitløk

  • 3 ss soyasaus

  • 1 ss revet ingefær

  • 1/2 stk lime

  • 1/4 ts salt

  • pepper

  • Grønnsaker
  • 2 stk gulrøtter

  • 1/2 stk rødløk

  • 4 stk sjampinjong

  • 2 stk vårløk

  • 1/8 stk hodekål

  • 1 neve cashewnøtter

  • Tilbehør

  • Ris eller nudler

Fremgangsmåte

  • Ha karbonadedeig i en bolle. Bland inn finhakket chili (uten steiner), hvitløk, revet ingefær, soyasaus, saften av en halv lime og salt og pepper.
  • Brun karbonadedeigen i en varm wokpanne og sett til side. Du behøver ikke finhakke karbonadedeigen, men ha gjerne noen større biter av kjøttet.
  • Mens du bruner kjøttet kan du gjøre klar grønnsakene. Skrell gulrøttene, rensk løken, vask kål og vårløk, og børst av soppen. Gulrøttene delte jeg i 4 på langs, for så å skjære opp i staver på ca 3 cm. Del sopp og rødløk i båter, og skjær strimler av vårløk og hodekål.
  • Wok grønnsakene i litt olje i ca 2-3 minutter. Tilsett den stekte karbonadedeigen og wok det sammen i nok et minutt.
  • Tilsett en liten neve cashewnøtter og server umiddelbart sammen med ris eller nudler. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*