Wok med karbonadedeig og cashewnøtter

Kjapp wok med karbonadedeig

Vanligvis bruker jeg rene kjøttstykker av kjøtt eller fisk når jeg woker, men i dag har jeg laget en wok med karbonadeig med et dryss av cashewnøtter.

Wok er ellers en flott måte å få i seg grønnsaker på, og en fin anledning til å rydde i grønnsaksskuffen i kjøleskapet på. Selv ble jeg kvitt en halvslapp vårløk og en hodekål som sang på det siste verset.

Andre wok-oppskrifter:

Server woken med ris, nudler eller met ønsket tilbehør.

Wok med karbonadedeig og cashewnøtter

  • 29. desember 2016
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Wok med karbonadedeig og cashewnøtter

Ingredienser

  • 400 gram karbonadedeig
  • 1 chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 ss soyasaus
  • 1 ss revet ingefær
  • 1/2 lime
  • 1/4 ts salt
  • pepper
  • Grønnsaker
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 rødløk
  • 3-4 sjampinjong
  • 2 vårløk
  • 1/8 hodekål
  • 1 neve cashewnøtter
  • Tilbehør
  • Ris eller nudler

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha karbonadedeig i en bolle. Bland inn finhakket chili (uten steiner), hvitløk, revet ingefær, soyasaus, saften av en halv lime og salt og pepper.
Steg 2
Brun karbonadedeigen i en varm wokpanne og sett til side. Du behøver ikke finhakke karbonadedeigen, men ha gjerne noen større biter av kjøttet.
Steg 3
Mens du bruner kjøttet kan du gjøre klar grønnsakene. Skrell gulrøttene, rensk løken, vask kål og vårløk, og børst av soppen. Gulrøttene delte jeg i 4 på langs, for så å skjære opp i staver på ca 3 cm. Del sopp og rødløk i båter, og skjær strimler av vårløk og hodekål.
Steg 4
Wok grønnsakene i litt olje i ca 2-3 minutter. Tilsett den stekte karbonadedeigen og wok det sammen i nok et minutt.
Steg 5
Tilsett en liten neve cashewnøtter og server umiddelbart sammen med ris eller nudler. Håper det smaker!