Wok av svin og red curry

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Wok av svin og red curry

Jeg er tilbake etter en lang og god juleferie, og starter året med å legg ut denne oppskriften på wok av svin og red curry. Det har blitt litt lite nyproduksjon på bloggen min denne julen, og det skyldes ganske enkelt at jeg har vært borte store deler av julen og har også spist mye høykarbo som ikke passer så godt på denne bloggen.

Wok av svin og red curry er en sunn og enkel hverdagswok som er perfekt for det som vil starte nyåret med litt sunne og gode matvaner. Woksausen er også svært lettvint og består bare av red curry paste (rød karripasta) og kokosmelk. Vanskeligere behøver det ikke å være.

Hvilke grønnsaker du velger å woke er opp til deg for her er det bare fantasien som setter begrensninger.

For å spare tid så kan du fint bruke frosne wok-grønnsaker. Disse er oftest minst like sunne, særlig nå på vinterstid, og  er et godt alternativ når det helst skal gå litt kjapt. Selv synes jeg det er litt mer sprett i de ferske grønnsakene, men iblant kjøper jeg enten frosne grønnsaker eller ferske wok-klare grønnsaker.

Tips!
Hvis du ikke er så glad i kokossmaken så kan kokosmelk erstattes med matfløte.
Frosne wokblandinger er kjappere og kan faktisk være sunnere enn ferske grønnsaker, særlig nå på vinterstid.

Håper denne woken faller i smak!

Wok av svin og red curry

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter

Ingredienser

  • 600 gram indrefilet av svin

  • 1 stk rød paprika

  • 1 stk rødløk

  • 1/2 stk brokkoli

  • 1 stk blomkål

  • 1 boks vannkastanjer

  • 5 stk reddik

  • 4 ts rød karripasta

  • 2 dl kokosmelk

Fremgangsmåte

  • Strimle svinekjøttet og stek det raskt i litt olje i en wokpanne. Stek gjerne i to omganger slik at du woker kjøttet og ikke koker det. Ferdigstekt svinekjøtt legges på en tallerken ved siden av.
  • Skyll grønnsakene. Rens løken og fjern stilk og frøene i paprikaen. Skjær små buketter av brokkoli og blomkål, og strimle løk og paprika.
  • Wok grønnsakene kjapt i wokpannen et par minutter, og tilsett en boks vannkastanjer (hell av vannet først) og skiver av reddik.
  • Tilsett det ferdigstekte kjøttet, rør karripastaen ut i kokosmelken og hell over woken. La putre i et lite minutt, til middagen er ferdig!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*