Wok av svin og red curry

Wok av svin og red curry

Jeg er tilbake etter en lang og god juleferie, og starter året med å legg ut denne oppskriften på wok av svin og red curry. Det har blitt litt lite nyproduksjon på bloggen min denne julen, og det skyldes ganske enkelt at jeg har vært borte store deler av julen og har også spist mye høykarbo som ikke passer så godt på denne bloggen.

Wok av svin og red curry er en sunn og enkel hverdagswok som er perfekt for det som vil starte nyåret med litt sunne og gode matvaner. Woksausen er også svært lettvint og består bare av red curry paste (rød karripasta) og kokosmelk. Vanskeligere behøver det ikke å være.

Hvilke grønnsaker du velger å woke er opp til deg for her er det bare fantasien som setter begrensninger.

For å spare tid så kan du fint bruke frosne wok-grønnsaker. Disse er oftest minst like sunne, særlig nå på vinterstid, og  er et godt alternativ når det helst skal gå litt kjapt. Selv synes jeg det er litt mer sprett i de ferske grønnsakene, men iblant kjøper jeg enten frosne grønnsaker eller ferske wok-klare grønnsaker.

Tips!
Hvis du ikke er så glad i kokossmaken så kan kokosmelk erstattes med matfløte.
Frosne wokblandinger er kjappere og kan faktisk være sunnere enn ferske grønnsaker, særlig nå på vinterstid.

Håper denne woken faller i smak!

Wok av svin og red curry

Wok av svin og red curry

Ingredienser

  • 600 gram indrefilet av svin
  • 1 rød paprika
  • 1 rødløk
  • 1/2 brokkoli
  • 1 blomkål
  • 1 boks vannkastanjer
  • 5 reddik
  • 3-4 ts rød karripasta
  • 2 dl kokosmelk

Fremgangsmåte

Steg 1
Strimle svinekjøttet og stek det raskt i litt olje i en wokpanne. Stek gjerne i to omganger slik at du woker kjøttet og ikke koker det. Ferdigstekt svinekjøtt legges på en tallerken ved siden av.
Steg 2
Vask grønnskakene.
Steg 3
Rensk løken og fjern stilk og frøene i paprikaen. Skjær små buketter av brokkoli og blomkål, og strimle løk og paprika.
Steg 4
Wok grønnsakene kjapt i wokpannen et par minutter, og tilsett en boks vannkastanjer (hell av vannet først) og skiver av reddik.
Steg 5
Tilsett det ferdigstekte kjøttet, rør karripastaen ut i kokosmelken og hell over woken. La putre i et lite minutt, til middagen er ferdig!