Yoghurt panna cotta med appelsinsaus

Lages på: Over 3 timer Nivå: Enkel
Panna cotta med appelsin

Panna cotta er en av de enkleste dessertene du kan lage, og kan varieres i det nesten uendelige. Den bør helst lages god tid i forveien, eller minst 3-4 timer på forhånd, men da slipper du også å stå på kjøkkenet frem til servering.

Denne gangen har jeg laget en yoghurt panna cotta med appelsinsaus. En ganske frisk dessert, og hvor den gule sausen kanskje passer ekstra godt nå i påsken.

Jeg hadde ikke nok yoghurt til hele oppskriften, så derfor ble det også litt vaniljekesam istedenfor halv om halvt med yoghurt og fløte. Men smaken ble veldig god da! Husk at appelsinene kan variere veldig i smak og syrlighet, så smak deg gjerne frem til riktig sødme på sausen.

Andre panna cotta oppskrifter på bloggen:

Yoghurt panna cotta

Yoghurt panna cotta med appelsinsaus

0 fra 0 vurderinger
Type rett DessertKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

5

minutter
Avkjøling

3

timer 

Ingredienser

  • 1,5 dl yoghurt naturell

  • 1 dl vaniljekesam

  • 2,5 dl fløte

  • 75 gram sukker

  • 1 stk vaniljestang

  • 3 stk gelatinplater

  • Appelsinsaus
  • 4 stk appelsin

  • 1 ts potetmel

  • 2,5 ss melis

Fremgangsmåte

  • Lag panna cottaen. Legg gelatinplanene i bløt i en skål med kaldt vann.
  • Ha sukker, fløte og frøene fra en vaniljestang i en liten kasserolle og kok opp på lav varme. Pass på at fløten ikke brenner seg. Dra kasserollen av varmen så snart fløten har kokt opp
  • Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de de inn i den varme fløteblandingen. Rør inn yoghurt og vaniljekesam, og la blandingen avkjøle seg til den begynner å bli tykkere. Dette gjør du for å unngå at vaniljefrøene samles i bunnen av glasset.
  • Plukk ut vaniljestangen og hell panna cottaen over i glass eller små former. Sett den så kjølig i minst 3-4 timer.
  • Lag appelsinsausen. Skvis saften ut av appelsinene i en kasserolle. Bland melis med potetmel, og visp den inn i appelsinsaften. Kok opp, og du vil se at den får en tykkere konsistens. Smaken på appelsinene vil variere, så husk å smake på appelsinsausen. Synes du den er litt svak på smak, så kan du la den koke litt inn slik at den blir litt mer konsentrert og litt tykkere. Du kan også tilsette en skvis sitronsaft. Er den for syrlig tilsetter du mer melis. La appelsinsausen avkjøles frem til servering, den vil da tykne ytterligere.
  • Rett før servering heller du appelsinsausen over yoghurt panna cottaen, og pynter med noen renskårne appelsinbåter om du ønsker. Håper den smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*