Yoghurtbrød

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Enkel
Yoghurtbrød

Søndag betyr bakedag for mange, og i dag tenkte jeg å dele oppskriften på et saftig yoghurtbrød. Kjempegodt og luftig, og holder seg saftig i flere dager. Ved å tilsette sesamfrø får brødene også en en nøtteaktig smak.

Trenger du litt mer inspirasjon til brødbakingen? Kanskje noen av disse oppskriftene kan friste:

Yoghurtbrød

4 fra 10 vurderinger
Type rett: GjærbakstNivå: Enkel
Antall

3

brød
Tilberedning + heving

3

timer 
Steketid

35

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 950 gram 950 hvetemel

  • 600 gram 600 fullkornshvetemel

  • 100 gram 100 havremel

  • 100 gram 100 sesamfrø

  • 1/2 pakke 1/2 tørrgjær

  • 2 ts 2 salt

  • 10 dl 10 vann

  • 1 ss 1 sirup

  • 300 gram 300 yoghurt naturell

Fremgangsmåte

  • Bland sammen mel, havremel, sesamfrø, gjær, salt i en bolle. Tilsett kaldt vann, sirup og yoghurt naturell. Elt deigen i 20-25 minutter ved hjelp av en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok, til du får en smidig deig.
  • Dekk til bollen med plast eller et lokk, og la den heve i cirka 1,5 timer, til den har økt til dobbel størrelse.
  • Ha deigen over på et melet underlag. Elt den lett sammen og del den opp i 3 like store emner. Form hvert emne til avlange brød, og legg de over i smurte eller bakepapirkledde brødformer. Dekk til formene med plast eller et fuktig klede og la de etterheve i cirka 45 minutter. Spray de gjerne med bittelitt vann, slik at de ikke tørker ut.
  • Forvarm stekeovnen til 240 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Strø sesamfrø over brødene, og snitt de med en skarp kniv eller brødkniv.
  • Senk temperaturen til 210 grader idet du setter brødene nederst i ovnen. Stek de i 35-40 minutter. For å sjekke om brødene er ferdig kan du ta et av de ut av formen, deretter knipse de på bunnen. Dersom det er en hul lyd så er de ferdigstekte. Avkjøles på rist til de er kalde.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*