Yoghurtmarinert kylling med potet og eplesalat

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Middels
Yoghurtmarinert kylling med potet- og eplesalat

I dag deler jeg en oppskrift på yoghurtmarinert kylling med potet- og eplesalat, og særlig marinaden fikk veldig mye skryt av samboeren. Har du noen ferdigkokte poteter liggende og har mulighet til å legge kyllingen i marinade allerede dagen i forveien, så er denne middagen serveringsklar på under halvtimen. Alternativt så bruker du litt lengre tid på tilberedningen og heller nyter et glass vin i solen mens kyllingen ligger og godgjør seg i yoghurtmarinaden. Noen middager krever litt mer forberedelser enn andre, men når resultatet blir så bra så er det absolutt verdt det.

Yoghurtmarinert kylling med potet- og eplesalat

Så heldig som jeg var så hadde jeg noen av disse gode grove hvitløkssnurrene liggende i fryseren, så det ble et par av disse også ved siden av.

Håper det smaker!

Yoghurtmarinert kylling med potet og eplesalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

20

minutter
Marinering

1

time 

Ingredienser

  • Yoghurtmarinert kylling
  • 4 stk kyllingfileter

  • 2,5 dl yoghurt naturell

  • 4 fedd hvitløk

  • 2 ss finhakket ingefær

  • 1 ts paprikakrydder

  • 1 ts chilipulver

  • 1 ts salt

  • Potetsalat med eple
  • 4 stk poteter

  • 1 stk eple

  • 2 stk vårløk

  • 1/2 boks gresk yoghurt eller lettrømme

  • 1/2 stk sitron

  • 1 ts dijonsennep

  • 1 ts ss honning

  • Salt og pepper

  • Gressløk

Fremgangsmåte

  • Hvis du ikke allerede har noen ferdigkokte poteter er det lurt å starte med å koke de, slik at disse er avkjølte til du skal bruke de i salaten. Kok potetene i lettsaltet vann i ca 20-25 minutter, avhengige av størrelse og type. Hell av vannet og la de avkjøle seg.
  • Gå videre med yoghurtmarinaden. Ha yoghurt i en liten bolle. Tilsett finhakket hvitløk og ingefær, paprikakrydder, chilipulver og salt. Ha både kylling og yoghurtmarinade i en pose, fjern luften og la den stå i minst 1 time. La gjerne kyllingen ligge i marinaden over natten i kjøleskapet for å få en enda bedre smak.
  • Når kyllingen er ferdigmarinert er det endelig klart for å svi disse kjøttstykkene noen minutter på grillen. Legg kyllingfiletene på en grillrist på grillen og stek de ca 5-10 minutter på hver side. Det er vanskelig å si en nøyaktig tidsangivelse, siden kyllingen vil ha ulik størrelse og varmen på grillen også vil være veldig varierende. Hvis du har et steketermometer er det kjempefint. Kyllingen er ferdig når den har en kjernetemperatur på 68 grader. Ta kyllingen av grillen og la den hvile noen minutter.
  • Mens kyllingen steker er det på tide å gjøre klar potet- og eplesalaten. Bland gresk yoghurt, sitron, dijonsennep, honning, finhakket gressløk, salt og pepper i en liten skål.
  • Del de avkjølte potetene i terninger og ha de i en bolle sammen med vårløk oppskåret i tynne ringer. Fjern kjernehuset fra eplet og del også det i passende terninger. Bland epleterningene og yoghurtblandingen forsiktig inn med poteten og vårløken.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst på siden dersom du har noen spørsmål eller tilbakemeldinger på denne oppskriften.

Jeg sender også ut et skreddersydd og sommerlig nyhetsbrev i disse dager, så meld deg gjerne på nyhetsbrevet mitt dersom du allerede ikke har gjort det. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet og jeg vil ikke bruke e-posten din til noe annet. Ellers oppdaterer  jeg sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så lik Facebook-siden min og følg meg på Instagram for å få nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*