Yoghurtmarinert kylling med potet og eplesalat

Yoghurtmarinert kylling med potet- og eplesalat

I dag deler jeg en oppskrift på yoghurtmarinert kylling med potet- og eplesalat, og særlig marinaden fikk veldig mye skryt av samboeren. Har du noen ferdigkokte poteter liggende og har mulighet til å legge kyllingen i marinade allerede dagen i forveien, så er denne middagen serveringsklar på under halvtimen. Alternativt så bruker du litt lengre tid på tilberedningen og heller nyter et glass vin i solen mens kyllingen ligger og godgjør seg i yoghurtmarinaden. Noen middager krever litt mer forberedelser enn andre, men når resultatet blir så bra så er det absolutt verdt det.

Yoghurtmarinert kylling med potet- og eplesalat

Så heldig som jeg var så hadde jeg noen av disse gode grove hvitløkssnurrene liggende i fryseren, så det ble et par av disse også ved siden av.

Yoghurtmarinert kylling med potet og eplesalat

  • 15. juni 2016
  • 3 porsjoner
  • 1 hr 30 min
  • Skriv ut
Yoghurtmarinert kylling med potet- og eplesalat

Ingredienser

  • Yoghurtmarinert kylling
  • 3 kyllingfileter
  • 2,5 dl yoghurt naturell
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1 ts paprikakrydder
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • Potetsalat med eple
  • 3 poteter
  • 1 eple
  • 2 vårløk
  • 1/2 boks gresk yoghurt
  • 1/2 sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss honning
  • Salt og pepper
  • Gressløk

Fremgangsmåte

Steg 1
Hvis du ikke allerede har noen ferdigkokte poteter er det lurt å starte med å koke de, slik at disse er avkjølte til du skal bruke de i salaten. Kok potetene i lettsaltet vann i ca 20-25 minutter, avhengige av størrelse og type. Hell av vannet og la de avkjøle seg.
Steg 2
Gå videre med yoghurtmarinaden. Ha yoghurt i en liten bolle. Tilsett finhakket hvitløk og ingefær, paprikakrydder, chilipulver og salt. Ha både kylling og yoghurtmarinade i en pose, fjern luften og la den stå i minst 1 time. La gjerne kyllingen ligge i marinaden over natten i kjøleskapet for å få en enda bedre smak.
Steg 3
Når kyllingen er ferdigmarinert er det endelig klart for å svi disse kjøttstykkene noen minutter på grillen. Legg kyllingfiletene på en grillrist på grillen og stek de ca 5-10 minutter på hver side. Det er vanskelig å si en nøyaktig tidsangivelse, siden kyllingen vil ha ulik størrelse og varmen på grillen også vil være veldig varierende. Hvis du har et steketermometer er det kjempefint. Kyllingen er ferdig når den har en kjernetemperatur på 68 grader. Ta kyllingen av grillen og la den hvile noen minutter.
Steg 4
Mens kyllingen steker er det på tide å gjøre klar potet- og eplesalaten. Bland gresk yoghurt, sitron, dijonsennep, honning, finhakket gressløk, salt og pepper i en liten skål.
Steg 5
Del de avkjølte potetene i terninger og ha de i en bolle sammen med vårløk oppskåret i tynne ringer. Fjern kjernehuset fra eplet og del også det i passende terninger. Bland epleterningene og yoghurtblandingen forsiktig inn med poteten og vårløken.