Slik gjør du det

  1. Hvis du ikke allerede har noen ferdigkokte poteter er det lurt å starte med å koke de, slik at disse er avkjølte til du skal bruke de i salaten. Kok potetene i lettsaltet vann i ca 20-25 minutter, avhengige av størrelse og type. Hell av vannet og la de avkjøle seg.
  2. Gå videre med yoghurtmarinaden. Ha yoghurt i en liten bolle. Tilsett finhakket hvitløk og ingefær, paprikakrydder, chilipulver og salt. Ha både kylling  og yoghurtmarinade i en pose, fjern luften og la den stå i minst 1 time. La gjerne kyllingen ligge i marinaden over natten i kjøleskapet for å få en enda bedre smak.
  3. Når kyllingen er ferdigmarinert er det endelig klart for å svi disse kjøttstykkene noen minutter på grillen. Legg kyllingfiletene på en grillrist på grillen og stek de ca 5-10 minutter på hver side. Det er vanskelig å si en nøyaktig tidsangivelse, siden kyllingen vil ha ulik størrelse og varmen på grillen også vil være veldig varierende. Hvis du har et steketermometer er det kjempefint. Kyllingen er ferdig når den har en kjernetemperatur på 68 grader. Ta kyllingen av grillen og la den hvile noen minutter.
  4. Mens kyllingen steker er det på tide å gjøre klar potet- og eplesalaten. Bland gresk yoghurt, sitron, dijonsennep, honning, finhakket gressløk, salt og pepper i  en liten skål.
  5. Del de avkjølte potetene i terninger og ha de i en bolle sammen med vårløk oppskåret i tynne ringer. Fjern kjernehuset fra eplet og del også det i passende terninger. Bland epleterningene og yoghurtblandingen forsiktig inn med poteten og vårløken.

Så heldig som jeg var så hadde jeg noen av disse gode grove hvitløkssnurrene liggende i fryseren, så det ble et par av disse også ved siden av.

Håper det smaker!

Yoghurtmarinert kylling med potet- og eplesalat

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst på siden dersom du har noen spørsmål eller tilbakemeldinger på denne oppskriften.

Jeg sender også ut et skreddersydd og sommerlig nyhetsbrev i disse dager, så meld deg gjerne på nyhetsbrevet mitt dersom du allerede ikke har gjort det. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet og jeg vil ikke bruke e-posten din til noe annet. Ellers oppdaterer  jeg sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så lik Facebook-siden min og følg meg på Instagram for å få nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din.