Yoghurtsjokolade med sjokoladetrekk

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Middels
Yoghurtsjokolade med sjokoladetrekk

Yoghurtsjokolade med sjokoladertrekk er så utrolig godt, og midt i blinken dersom du savner SOHO-sjokoladen som fantes for noen år siden.

Det er ikke første gangen jeg forsøker meg på å lage denne oppskriften, og i fjor vinter forsøkte jeg meg helg etter helg på å lage yoghurtsjokolade, med svært vekslende resultater. Denne gangen ble jeg fornøyd med resultatet, og jeg har forsøkt å lage disse både med og uten sukker. For en sukkerfri variant erstattet jeg bare den vanlige sjokoladen med en sjokolade uten sukker.

Oppskriften gir ca 15 biter med yoghurtsjokolade, avhengig av hvor store former du bruker. Som du ser på bildet så er noen hvite, som skyldes at jeg fikk en del fyll til overs.

PS! Fremgangsmåten jeg har brukt til å temperere sjokoladen i denne oppskriften er veldig forenklet, og er dessverre ikke helt riktig når man lager konfekt. Derfor er det mindre glans i disse, og bør også oppbevares i fryser eller kjøleskap.

Yoghurtsjokolade med sjokoladetrekk

Yoghurtsjokoladen bør oppbevares kjølig siden fyllet er av yoghurt, enten i kjøleskap eller fryser. Selv spiste vi disse oppe i løpet av svært kort tid, så tør ikke si noe om hvor lenge de kan stå 🙂

Håper de faller i smak!

Yoghurtsjokolade med sjokoladetrekk

0 fra 0 vurderinger
Type rett: GodisNivå: Middels
Porsjoner

15

stk
Tilberedning

2

timer 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 100 gram 100 gresk yoghurt

  • 120 gram 120 hvit sjokolade

  • 2 plater 2 gelatin

  • 10 dråper 10 vaniljeekstrakt

  • 100 gram 100 dronningsjokolade

Fremgangsmåte

  • Heng et kaffefilter over en kopp og fest det med et gummistrikk rundt koppen. Ha gresk yoghurt i kaffefilteret, dekk til med plast, og la det stå i kjøleskapet minst et par timer (gjerne over natten).
  • Hell ut vannet fra koppen, og ha yoghurten over i en liten skål.
  • Legg gelatinen i kaldt vann i minst 5 minutter.
  • Smelt dronningsjokolade i et vannbad. Vær forsiktig så du ikke får vann i sjokoladen, og unngå at sjokoladen blir for varm (ikke varmere enn ca 41 grader). La sjokoladen avkjøle noen minutter.
  • Fyll silikonformen med sjokolade, snu deretter formen opp ned slik at mesteparten av sjokoladen renner tilbake i bollen. Poenget er at du ønsker at det dannes en hinne med sjokolade i formen, som du kan fylle med hvit yoghurtsjokolade senere. Tørk av formen med en spatel eller stekespade for å ta fjerne overflødig sjokolade, og sett silikonformen i fryseren til sjokoladen stivner. Ta vare på restene av sjokoladen du har i bollen.
  • Smelt hvit sjokolade i et vannbad.
  • Bland inn 1 ss kokende vann i gelatinen, og rør til du har fått bort klumpene. Bland inn gelatinblandingen i yoghurten under omrøring.
  • Vend inn den hvite sjokolade og fyll yoghurtkrem i den sjokoladekledde silikonformen. Det er viktig at du ikke fyller de helt opp til kanten med yoghurt!
  • Sett formen tilbake i fryseren mens du smelter den restene av sjokoladen som du tok vare på tidligere. Hell sjokoladen over yoghurtkremen i silikonformen slik at du har sjokolade helt opp til kanten.
  • Avkjøl silikonformen med nydelig yoghurtsjokolade i fryseren en 20-30 minutter, før du brekker de ut av silikonformen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*