• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
25. august 2017

Yoghurtsjokolade med sjokoladetrekk

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Yoghurtsjokolade med sjokoladetrekk

Yoghurtsjokolade med sjokoladertrekk er så utrolig godt, og midt i blinken dersom du savner SOHO-sjokoladen som fantes for noen år siden.

Det er ikke første gangen jeg forsøker meg på å lage denne oppskriften, og i fjor vinter forsøkte jeg meg helg etter helg på å lage yoghurtsjokolade, med svært vekslende resultater. Denne gangen ble jeg fornøyd med resultatet, og jeg har forsøkt å lage disse både med og uten sukker. For en sukkerfri variant erstattet jeg bare den vanlige sjokoladen med en sjokolade uten sukker.

Oppskriften gir ca 15 biter med yoghurtsjokolade, avhengig av hvor store former du bruker. Som du ser på bildet så er noen hvite, som skyldes at jeg fikk en del fyll til overs.

Hjemmelaget yoghurtsjokolade

Yoghurtsjokolade med sjokoladetrekk

Yoghurtsjokoladen bør oppbevares kjølig siden fyllet er av yoghurt, enten i kjøleskap eller fryser. Selv spiste vi disse oppe i løpet av svært kort tid, så tør ikke si noe om hvor lenge de kan stå 🙂

Håper de faller i smak!

Yoghurtsjokolade med sjokoladetrekk

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 25. august 2017
  • 15 stk
  • 2 time(r) 30 min
  • Skriv ut
Yoghurtsjokolade med sjokoladetrekk
Ingredienser
  • 100 gram gresk yoghurt
  • 120 gram hvit sjokolade
  • 2 gelatinplater
  • 8-10 dråper vaniljeekstrakt
  • 100 gram dronningsjokolade
Slik gjør du det
Steg 1
Heng et kaffefilter over en kopp og fest det med et gummistrikk rundt koppen. Ha gresk yoghurt i kaffefilteret, dekk til med plast, og la det stå i kjøleskapet minst et par timer (gjerne over natten).
Steg 2
Hell ut vannet fra koppen, og ha yoghurten over i en liten skål.
Steg 3
Legg gelatinen i kaldt vann i minst 5 minutter.
Steg 4
Smelt dronningsjokolade i et vannbad. Vær forsiktig så du ikke får vann i sjokoladen, og unngå at sjokoladen blir for varm (ikke varmere enn ca 41 grader). La sjokoladen avkjøle noen minutter.
Steg 5
Fyll silikonformen med sjokolade, snu deretter formen opp ned slik at mesteparten av sjokoladen renner tilbake i bollen. Poenget er at du ønsker at det dannes en hinne med sjokolade i formen, som du kan fylle med hvit yoghurtsjokolade senere. Tørk av formen med en spatel eller stekespade for å ta fjerne overflødig sjokolade, og sett silikonformen i fryseren til sjokoladen stivner. Ta vare på restene av sjokoladen du har i bollen.
Steg 6
Smelt hvit sjokolade i et vannbad.
Steg 7
Bland inn 1 ss kokende vann i gelatinen, og rør til du har fått bort klumpene. Bland inn gelatinblandingen i yoghurten under omrøring.
Steg 8
Vend inn den hvite sjokolade og fyll yoghurtkrem i den sjokoladekledde silikonformen. Det er viktig at du ikke fyller de helt opp til kanten med yoghurt!
Steg 9
Sett formen tilbake i fryseren mens du smelter den restene av sjokoladen som du tok vare på tidligere. Hell sjokoladen over yoghurtkremen i silikonformen slik at du har sjokolade helt opp til kanten.
Steg 10
Avkjøl silikonformen med nydelig yoghurtsjokolade i fryseren en 20-30 minutter, før du brekker de ut av silikonformen.

Stikkord

  • konfekt

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos
Fløyelsgrøt av havremel

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales