Ytrefilet av rein servert med pastinakkpuré og soppsaus

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel

Reinsdyrfilet servert med pastinakkpure og soppsaus

For noen uker siden kom jeg tilfeldigvis over et par pakker ytrefilet av rein i butikken, og helgens store middagsdilemma var forduftet på 1-2-3. Det er nesten litt rart hvor kjapt man kan gå fra å være helt uten middagsplaner, til at hele middagskomposisjonen bare dukker opp i hodet som den største selvfølge. Oppi handlekurven fulgte også noen pastinakker, sopp, fløte, asparges og cherrytomater – helgens festmiddag var i boks.

Det kan være litt vanskelig å vite hvor man skal starte på slike festmiddager, særlig siden mange av komponentene kan virke å kreve like lang tilberedningstid. Ofte går jeg i gang med å lage puréen (eller -stappen) først, for så å gå i gang med sausen. Disse kan jo fint stå mens resten tilberedes, og kan eventuelt gis et lite oppkok rett før servering om nødvendig. Dersom kjøttstykket er veldig stort er det heller ikke feil å starte med det, siden det da uansett bør ligge og temperere seg i 15-20 minutter før du skjærer i det. Det kommer litt an på hvor mye multitasking du ønsker å gjøre. I mitt tilfelle var reinsdyrfiletene svært små, og det var derfor noe av det siste jeg gikk  i gang med.

Stekt indrefilet av reinsdyr med pastinakkpure

På jakt etter inspirasjon til andre festmiddager:

Ytrefilet av rein med pastinakkpuré og soppsaus

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 500 gram ytrefilet av reinsdyr

  • Salt og pepper

  • 1/2 ss smør

  • 1/2 ss olje

  • Pastinakkpurè
  • 400 gram pastinakk

  • 1 ss smør

  • 1 dl fløte

  • 1/2 – 1 ts salt

  • Soppsaus
  • 150 gram sjampinjong

  • 1 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss smør

  • 1 ss olivenolje

  • 1 dl fløte

  • 1,5 dl grønnsaksbuljong

  • 1/2 ss soyasaus

  • Salt og pepper

  • Maizena (kan sløyfes)

  • Ovnsbakte tomater
  • 12 stk cherrytomater

  • Olivenolje

  • Flaksalt

  • Tilbehør
  • Asparges

Fremgangsmåte

  • La gjerne reinsdyrfileten ligge litt på kjøkkenbenken slik at den blir romtemperert før du går i gang med resten.
  • Sett stekeovnen på 210 grader.
  • Skrell pastinakkene og kutt de opp i halvstore biter. Kok pastinakken i lettsaltet vann til den blir mør tvers gjennom. Hell av kokevannet og tilsett fløte og smør. Bruk en stavmikser til å lage en helt jevn pastinakkpuré. Smak til med salt.
  • Mens pastinakkene koker lager du klar soppsausen. Finkutt sjalottløk og hvitløk og skjær sjampinjongen i tynne skiver. Fres løk, hvitløk og sopp i en blanding av smør og olje i noen minutter. Tilsett fløte, grønnsaksbuljong og soyasaus, og la sausen koke i 5-10 minutter. Hvis du ønsker en tykkere saus kan du blande en halv spiseskje maizena ut med en skvett vann, og spe det i sausen. Smak til med salt og pepper rett før servering
  • Krydre ytrefiletene med salt og pepper og stek de kjapt i en varm panne, i en blanding av smør og olje. Når reinsdyrfileten har fått en fin stekeskorpe på begge sidene legges et lokk på, samtidig som varmen skrus ned. Ytrefiletene jeg hadde kjøpt var forholdsvis små, så det var ikke mange minuttene som skulle til før den var passe stekt. Trekk stekepannen av varmen når kjøttet er ferdig, og la det stå og temperere seg mens du venter på resten.
  • Mens reinsdyrfileten steker kan du gjerne gå i gang med å ovnsbake tomatene. Skyll og legg cherrytomatene i en liten ildfastform. Risle over litt god olivenolje og strø over litt flaksalt. Sett tomatene i ovnen og la de bake i cirka 10-12 minutter, til skallet begynner å sprekke.
  • Kok opp lettsaltet vann i en liten kasserolle og la aspargesene fosskoke i et par minutter. Hell aspargesene over i et dørslag og skyll de med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
  • Servér pannestekt ytrefilet av reinsdyr sammen med pastinakkpuré, hjemmelaget sjampinjongsaus, ovnsbakte tomater og asparges.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*