Ytrefilet med rødbetpuré og ovnsbakte poteter

Lages på: 1 time Nivå: Middels
Biff med rødbetpuré

Norske rotgrønnsaker er i sesong, og det må så klart utnyttes. I dag står det ytrefilet med rødbetpuré og ovnsbakte poteter på menyen. Nydelig helgemat som kan nytes med god samvittighet.

Synes du rødbeter er spennende? Her er noen flere oppskrifter jeg kan kan anbefale:

Ytrefilet med rødbetpuré og ovnsbakte poteter

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

1

time 

Ingredienser

  • 500 gram ytrefilet

  • 1 fedd hvitløk

  • Salt og pepper

  • 1 ss olje

  • 1 ss smør

  • Rødbetpuré
  • 3 stk rødbeter

  • 1 stk stor sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • Salt og pepper

  • 1/2 ts spisskummen

  • 2 ss olivenolje

  • 1 ss eplecidereddik

  • 1/2 ss smør

  • Ovnsbakte poteter
  • 8 stk poteter

  • Olivenolje

  • 1/2 ts flaksalt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Start med rødbetene, de trenger lengst tid. Skrell de med en potet eller gulrotskreller. Jeg foretrekker å gjøre det under rennende vann, så blir jeg ikke så rød på hendene. Eller bruk hansker om du vil. Del rødbetene i 8 like store biter. Ha de i en bolle sammen med grovhakket sjalottløk, hvitløk, spisskummen, salt og pepper. Risle over olivenolje og bland godt. Fordel alt sammen i en ildfastform og bak rødbetene i ovnen i cirka 40 minutter, på 200 grader.
  • Når rødbetene har stått i ovnen i litt over halvparten av tiden kan du gå i gang med å lage de ovnsbakte potetene. Bruk gjerne poteter med tynt skall, så slipper du å skrelle de. Skyll og del potetene i båter. Stek de så i olje i en varm stekepanne. Stek de i cirka 10 minutter, strø over salt mot slutten av steketiden.
  • Sjekk om rødbetene er møre ved å stikke en gaffel i de. Ha rødbeter og resten over i en foodprosessor, sammen med litt smør, og kjør det til en jevn puré. Smak deg frem med eventuelt mer salt og pepper.
  • Ha potetene over i en ildfastform og sett de i stekovnen. Skru på varmluft, men samme temperatur.
  • Krydre ytrefileten med salt og pepper. Knus en fedd hvitløk med bladet på en kniv, og ha den i en panne sammen med litt olje i en stekepanne. Legg biffen og smøret i den varme pannen og la den steke 4-6 minutter på hver side. Steketiden er veldig avhengig av hvor rød du vil ha biffen, hvor varm pannen er og hvor tykk og temperert biffstykket er på forhånd. La biffen hvile i 5-10 minutter før servering.
  • Anrett ytrefilet på et tynt lag rødbetpuré, sammen med ovnsbakte poteter. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*