Oppskrifter som passer ekstra godt i ferien

Mens man til hverdags kanskje ønsker å bruke minst mulig tid på matlaging så er litt av gleden ved ferier å sette av tid til å eksperimentere og utfolde seg på kjøkkenet. Lag en deilig gryte som står og godgjør seg på ovnen mens man tar seg en skitur eller gåtur, eller en hjemmelaget lasagne helt fra bunnen, eller imponerer med deilige kanelsnurrer av surdeig. Ja, kanskje man har en ambisjon om å lage sin egen surdeigsstarter i ferien.

I dette innlegget har jeg satt opp et forslag til noen retter du kan lage i vinterferien. De krever nødvendigvis ikke flere timers innsats på kjøkkenet, men er retter jeg har en slags sjarm som passer ekstra godt  vinterferien.

 

Chili con carne av storfekjøtt

Chili con carne med storfekjøtt
Chili con carne med storfekjøtt

En langtidskokt chiligryte som varmer litt ekstra på kalde vinterdager. Gryten kan fint settes på kok om morgenen, og bare stå i ovnen på lav varme mens man er ute på skitur. Den blir nesten bare bedre og bedre jo lengre den står.

 

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon – en fransk klassiker

Spander en skvett fransk rødvin på gryteretten og lag en klassis og deilig Boeuf Bourguignon. Denne gryteretten har seilt opp som en av mine favoritter, og det skal ikke bli lenge til neste gang denne retten står på menyen hos oss.

 

Klassisk langpannepizza med kjøttdeig

Klassisk langpannepizza
Klassisk langpannepizza

Det er en ekstra sjarm over den gode gamle langpannepizzaen, og passer ekstra godt dersom man er flere til bords. Denne oppskriften metter nok til cirka 3 personer og har enkel kjøttsaus som er lett å like.

 

Grønnsakslasagne

Grønnsakslasagne - Vegetarlasagne
Grønnsakslasagne

Denne kjøttfrie lasagnen har blitt lasagnefavoritten hjemme hos oss. Her bruker jeg en mengde forskjellige grønnsaker som er med på å gi en utrolig smaksrik lasagne.

 

Hjemmelaget rømmegrøt

Hjemmelaget rømmegrøt
Hjemmelaget rømmegrøt

Denne rømmegrøten oser det skikkelig hyttefølelse av og er derfor perfekt nå i vinterferien. Det er faktisk ikke så vanskelig å lage grøten fra bunnen av – en liten halvtime og du har ferdig grøt klar til å nytes.

 

Grove kanelknuter

Grove kanelknuter
Grove kanelknuter/kanelsnurrer

I ferien smaker det ekstra godt med hvetebakst. Hva med å lage noen grove kanelknuter. Utrolig gode, men kan nytes med bittelitt bedre samvittighet.

 

Surdeigssnurrer

Avkjølte kanelknuter av surdeig
Avkjølte kanelknuter av surdeig

Hvis man virkelig har lyst til å imponere i ferien så lager man deilige kanelknuter av surdeig. Dette er ikke noe man plutselig kaster seg rundt for å gjøre, men er absolutt verdt den ekstra innsatsen.

 

 

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*