Salater som passer godt til grillmaten

Det er høysesong for grillmat og det er fort gjort å kjøpe av de mange ferdigsalatene som finnes i kjøledisken på butikken, eller å lage barndommens grillsalat, bestående av kinakål, tomat, agurk og mais (skrekk og gru). Men det er i grunn ikke så mye som skal til for å heve kvaliteten på grillmåltidet, og gjør at du kan servere en mer smakfull og fargerik variant som selv kan få de kjedelige grillpølsene til å skinne.

Her er fem tips til salater som passer godt til grillmaten. Er du på jakt etter andre varianter av grilltilbehør, alt fra pøsebrød til spennende pestoer, så kan du sjekke denne siden.

Håper du finner noe som frister!

Brokkolisalat med granateple
Brokkolisalat med granateple

Denne brokkolisalaten har blitt en gjenganger når vi skal grille. Ikke bare er den fargerik, men både smaker godt og har et ekstra krønsj av granateple og mandler.

Mango- og eplesalat
Mango- og eplesalat

Mango- og eplesalat er nok en av favorittene mine. Den er ikke bare god til grillmat, men også ikke unvanlig at jeg serverer den til fisk eller stekt kylling.

Hjemmelaget potetsalat med eple
Hjemmelaget potetsalat

Potetsalat er for mange et selvskrevent tilbehør til grillmaten. Men skal du først ha potetsalat så bruk heller noen ekstra minutter på å lage den selv. Det både smaker bedre og er mye mer næringsrikt.

Sommersalat med jordbær og spekeskinke
Sommersalat med jordbær og spekeskinke

De norske jordbærene er endelig her. De smaker så klart veldig godt i desserter og kaker, men også i salater så tilfører de det lille ekstra. Bare prøv denne sommerlige salaten med jordbær og spekeskinke.

Waldorfsalat
Oppskrift på hjemmelaget waldorfsalat

For noen er den berømte waldorfen et tilbehør for spesielle anledninger. Men jeg synes det er synd at dette tilbehøret bare skal nytes et par ganger i året, og serverer den derfor like gjerne til sommerens grillmat.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*