Mengde: 3-4 personer

Lasagne med halloumi

I dag deler jeg en helt ny lasagneoppskrift her på bloggen - lasagne med halloumi og gresskarkjerner. Det var en kollega av meg som tipset...

Hjemmelagede fiskekaker

Fiskekaker, hjemmelagede fiskekaker, noe mer nostalgisk enn dette kan jeg i grunn ikke tenke meg. Hjemme spiste vi de riktignok med brunsaus(!), men akkurat den delen...

Gratinert bologneseform med potetmos

Jeg digger formretter. Mange av de tar kanskje 35-45 minutter å lage, men det gjør overhode ingenting når retten størsteparten av tiden skal stå og...

Enkle, eltefrie hytterundstykker

Forrige helg var vi på hyttetur på Sjusjøen føltes ekstra riktig å starte dagen med nystekte rundstykker. Det er noe spesielt med å stå opp,...

Pappas elggryte

Har jeg nevnt at pappa lager verdens beste elggryte? Da jeg vokste opp så var pappas elggryte det aller beste av det beste vi kunne...

Plukkfisk med makaroni

En gang iblant er det godt med skikkelig tradisjonsmat, og denne gangen var det plukkfisk som stod på middagsmenyen. Det er mange år siden jeg...

Grove pølsebrød

Det er ikke så ofte jeg spiser pølse i brød, men været var veldig fint i helga og jeg kan ikke huske sist jeg åt...

Klassisk lasagne

Jeg oppdaget at noe av det jeg mangler her på bloggen er en klassisk lasagneoppskrift, dvs en helt ordinær lasagne uten verken cottage cheese, squash...

Flate og grove pitabrød

For noen uker siden laget jeg gresk gyros av lammekjøtt, og for å få en litt mer autentisk rett bestemte jeg meg for å servere...

Lammestek med fløtegratinerte poteter

Da jeg forrige helg spurte følgerne mine om hvilken rett de forbandt mest med påsken, så var det ingen tvil om at lammestek var noe...

Lettvint chili con carne

Selv om chili con carne blir bare bedre og bedre jo lengre den står og putrer så er det ikke noe i veien for å...

Pizzasaus av soltørkede tomater

Synes du den ordinære pizzasausen basert på tomater kan bli litt kjedelig i lengden? Forrige helg laget jeg en skikkelig digg og smakfull pizzasaus av...

Kjøttkaker i brun saus med kålstuing

For ikke så lenge siden ryddet jeg kjøleskapet og fant en halv rødkål liggende. Den var litt slapp i bladene og hadde den hatt best...

One pot pasta med pølser

Har du hørt om "one pot"-oppskrifter? Konseptet går ut på å hive alle ingrediensene i en stor gryte og bare la det stå å koke...

Boeuf Bourguignon

I dag skal jeg dele en oppskrift på en skikkelig fransk klassiker - Boeuf Bourguignon, som også er en av mine favoritter. Denne gryten er...