Fra sommervarme til sommervarme, kaker i fleng og månedens mest leste

Som den nordlendingen jeg er så er jeg helt nødt til å kommentere været. Fra et par uker med fint vær i Florida og komme hjem til sommervarme så har jeg fått skikkelig værsjokk. Jeg klager ikke, tvert imot, men det føles rett og slett uvirkelig ut at sommeren såvidt har startet (sånn offisielt).  Stakkars Felix (som bikkja vår fortsatt heter) skulle nok gjerne hatt det noen grader kaldere, og må smått avkjøle seg i Akerselva eller legge seg i skyggen når vi er ute og går. Men det er ikke verre enn at han legger seg på balkongen i steiksola dersom jeg setter meg ut..!

Ellers så har det gått i en god del i kaker hos oss i mai. Jeg laget nemlig ikke mindre enn et par kaker til 17. mai-frokosten, og må jo ikke glemme den saftige skuffkaken med blåbær jeg la ut på bursdagen min. Når det gjelder ostekaken og pavlovaen jeg laget til 17. mai, så har jeg ikke helt bestemt meg for om jeg skal legge ut oppskriften i år eller om jeg bør vente til neste år. På den ene siden så vil jeg jo publisere det jeg lager innen kortest mulig tid, men samtidig så er det jo litt 17. mai-preg over disse kakene.

 

Den sommerlige temperaturene i mai gjenspeiles også på leserstatistikken. Jeg har fortsatt godt med besøkende, men jeg ser at det går mest leskende drikker, kaker og tilbehør til grillmaten. Her er de mest populære oppskriftene fra mai.

 

Skuffekake med blåbær

Saftig skuffekake med blåbær
Saftig skuffekake med blåbær

Jeg har laget en ny vri på langpannesjokoladekaken og tilsatt blåbærbiola og frosne blåbær. Resultatet ble en utrolig saftig skuffkake, og jeg har fått tilbakemelding fra både frivillig testpanel og lesere om at denne var en fulltreffer. Gå til oppskriften.

Sukkerfri rabarbralimonade

Sukkerfri rabarbralimonade
Sukkerfri rabarbralimonade

Rabarbraen er i sesong, noe jeg har utnyttet meg av i sommervarmen. Bruk noen minutter til å lage en forfriskende og litt søt rabarbralimonade. Jeg laget en sukkerfri variant, slik at jeg kan drikke store mengder av denne leskende drikken utover sommeren med god samvittighet. Gå til oppskriften.

 

Enkel aïoli

Enkel aïoli
Enkel aïoli

Aïoli er et selvskrevent tilbehør på tapasbordet, og en av favorittene mine er å spise det sammen med saltbakte tapaspoteter eller på nystekt brød.  Gå til oppskriften

Isté med jordbær og sitron

Isté med jordbær og sitron
Isté med jordbær og sitron

Gå til oppskriften

Pikekyss til 17. mai

Pikekyss i rødt, hvitt og blått
Pikekyss i rødt, hvitt og blått

Gå til oppskriften.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*