Visste du at det blir anbefalt å spise fisk 2-3 ganger i uken? Det burde egentlig ikke være så vanskelig å få til, for det er jo så utrolig mye godt man kan lage med fisk. Og på samme måte som kjøtt, så har jo de ulike fiskesortene litt forskjellig både smak og struktur. Så hvorfor er det egentlig slik at det er så vanskelig å spise tilstrekkelig med fisk? Nordmenns konsum av fisk går stadig nedover, og for unge under 34 år har det vært en nedgang på hele 46% siden 2012.
Kostholdsrådene fra Helsenorge er basert på internasjonal forskning. Og her blir det blant annet konkludert med at fisk er bra for hjertet. I tillegg er det en god kilde til næringsstoffer, som proteiner, vitamin D, vitamin B12, selen og jod. Les mer på denne siden hos Helsenorge.
Litt skremselpropaganda! Selenrike matvarer kan også redusere risikoen for prostatakreft hos men. Denne kreftformen er faktisk den som rammer flest menn i Norge, og har blitt 3-doblet siden 1950 tallet!
Hjemme hos oss har vi denne vinteren vært ekstra flinke til å spise fisk, og særlig har det gått mye i skrei som nå er i sesong. En av favorittene mine har blitt hjemmelagede fiskekaker, som rett og slett har fått en slags renessanse hos meg. Fiskekaker med potetmos og råkost, fiskekaker i wrap, som burger etc. Her er det bare fantasien som setter begrensninger. Og for å ikke snakke om hvor lettvint det er å ha i fryseren!
Her er 10 tips til deilige fiskeretter som forhåpentligvis kan gjøre det litt enklere for deg å få i deg nok fisk.



LAKSEBURGER MD MANGO- OG EPLESALAT

STEKT KVEITE MED RÅKOST OG RØMME

POKEBOWL MED MANGO, AVOKADO OG GRANATEPLE


LAKS MED KOKOSRIS OG MANGOSALAT


