Tilbakeblikk på oktober

November kommer svært brått på mange hvert eneste år. November er farsdagsmåneden, måneden hvor gradstokken gjerne kryper under null og måneden hvor mange er (eller kanskje burde være?) godt i gang med en del av juleforberedelsene. Jeg liker november.

Oktober har vært en fin måned det også. Det er jo årets gresskarmåned, og jeg har fått eksperimentert med å lage både gresskarkake og gresskarsuppe. Jeg hadde faktisk aldri laget mat med gresskar før, så var på forhånd veldig spent på hva jeg skulle finne på med denne morsomme frukten. Men resultatene ble svært gode. Suppen er en av de beste jeg har laget og fikk også svært mye skryt for kaken da jeg tok med meg kakerester på jobben.

Nylig opprettet jeg også en egen Snapchat-konto for bloggen. Tanken er at jeg skal legge ut små klipp og bilder fra kjøkkenet, og litt fra en ellers aktiv hverdag. Legg til gjerne til kontoen sunnere_alt hvis du vil følge meg på Snapchat.

Ellers legger jeg ut innlegg både på Facebook og Instagram.

Nå som vi er over i november måned har du kanskje begynt å tenke litt på julebaksten. Selv har jeg noen småkaker og kaker som vekker sterke assosiasjoner til julen hjemme og som nesten har blitt et must for at jeg skal greie å få julestemning. Har du det på samme måten? Benytt gjerne kommentarfeltet nederst til å fortelle om hvilken julebakst som er viktigst for deg.

 

På listen over de mest leste oppskriftene i oktober har jeg denne gangen både noen gjengangere og noen nykommere.

 

5 mest besøkte oppskrifter i oktober

Kyllingform med brokkoli
Kylllingform med brokkoli og paprika

1. Kyllingform med brokkoli og paprika

Også denne måneden ligger denne kyllingformen på topp over antall besøkende. Oppskriften er enkel og god, og ble til som et resultat av at jeg var nødt til å bruke opp en del grønnsaker jeg hadde liggende i kjøleskapet.

hvit pizza med skinke og chorizo
hvit pizza med skinke og chorizo

2. Hvit pizza med skinke og chorizo

Denne oppskriften på hvit pizza er ikke ment for å være hverdagsmat, men jeg laget blant annet en grov bunn og brukte lett creme fraiche i fyllet. Pizzaen ble servert da mamma var på besøk i høstferien og fikk mye skryt.

Proteinpannekaker med vaniljekesam og bær
Proteinrike pannekaker uten hvetemel

3. Proteinrike pannekaker uten hvetemel

Denne oppskriften på proteinpannekaker la jeg ut  i augudt, og har gjort retrett denne måneden. Pannekakene er søte og gode og er den perfekte helgefrokosten hvis man vil kose seg litt ekstra. Du kan  enten servere de med kesam, bær, syltetøy eller hva du synes måtte passe.

Ristede kikerter
Ristede kikerter

4. Ristede kikerter

Ristede kikerter kan være et kjempebra alternativ til potetgull og annen snacks, og er ikke uvanlig å få kjøpt rundt om i verden. For moro skyld sammenlignet jeg næringsinnholdet med vanlige chilinøtter, og ble overrasket over hvor stor forskjellen egentlig var.

Kyllingsalat med rød pesto
Kyllingsalat med rød pesto

5. Kyllingsalat med rød pesto

Jeg er en av de som da jeg vokste opp mente at salat var et tilbehør og som man ikke kunne bli mett av. Denne salaten inneholder både kylling og pasta, og fungerer utmerket som både middag og lunsj.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *