Tilbakeblikk på september

Plutselig ble det merkbart mørkere ute, trær og planter fikk mer gul- og rødlige farger, det ble kjøligere om morgenen og nettet begynte å florere av oppskrifter på fårikål, supper, gryter og matretter som inspirerer til bruk av årets rotgrønnsaker.

Når det gjelder bloggen så har september vært en veldig spennende måned. Jeg får stadig flere følgere på både Facebook og Instagram, og har mottatt flere hyggelige tilbakemeldinger på det jeg har lagt ut. Særlig inntrykk en kommentar på Instagram hvor jeg fikk ros for å ikke ta «sunnhet» til det ekstreme, men heller vise hvordan man ved små justeringer kan nyte god mat med bedre samvittighet. Det vil alltid være noen unntak, men merket det var utrolig deilig å få anerkjennelse på det jeg ønsker å rette hovedfokus mot på bloggen 🙂

Jeg forsøker hele tiden å  variere hvilke typer oppskrifter jeg legger ut, så kom gjerne med noen innspill hva du savner på bloggen.

5 mest populære i september

Kyllingform med brokkoli
Kylllingform med brokkoli og paprika

1. Kyllingform med brokkoli og paprika

Denne enkle og gode oppskriften på en kyllingform tok besøkstallene til himmels på bloggen, og var et resultat av at jeg ryddet i kjøleskapet. Overraskelsen var derfor stor da jeg oppdaget at antallet besøkende og delinger av Facebook-innlegget ble mangedoblet sammenlignet med andre oppskrifter.

Smuldrepai med havregryn og blåbær
Smuldrepai med havregryn og blåbær

2. Smuldrepai med havregryn og blåbær

Vi hadde invitert noen venner til middag, og bestemte meg  i siste liten for at jeg hadde lyst til å lage en enkel dessert. Denne smuldrepai-oppskriften er veldig kjapp å lage og inneholder bare «vanlige» ingredienser som jeg vil tro at mange allerede har i kjøkkenskapene. Lun smuldrepai med vaniljeis ved siden av høstet gode tilbakemeldinger av gjestene.

Gresk wraps
Gresk wraps

3. Gresk wraps

Jeg bruker en del fullkorns-tortillas når jeg skal lage enkle og kjappe middager, og denne retten er heller ikke noe unntak. Gresk wraps er en rett satt sammen av krydret kylling, servert i en tortilla med blant annet tomat, agurk og rødløk, med en liten dæsj dressing på toppen.

Litt sunnere kanelsnurrer
Litt sunnere kanelsnurrer

4. Litt sunnere kanelsnurrer

Denne oppskriften på kanelsnurrer er også denne måneden en av de meste leste oppskriftene. Jeg tok utgangspunktet i en tradisjonell oppskrift, men tok noen sunnere grep underveis. Jeg sammenlignet også næringsinnholdet i denne oppskriften med tilsvarende oppskrift dersom jeg hadde brukt vanlig sukker, margarin og hvetemel.

kaldevede frokostrundstykker
kaldevede rundstykker

5. Kaldhevede rundstykker

Noe av det beste jeg vet er å starte dagen med nystekte rundstykker, gjerne med rørt jordbær eller brunost på. Da er det jo veldig bra at man allerede kvelden i forveien kan sette deigen, slik at man bare trenger å steke de morgenen etter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *