Tilbehør til grillmaten

Synes du det kan være vanskelig å finne et godt tilbehør til grillmaten? Jeg har samlet flere gode tips fra bloggen, som kan være til inspirasjon for deg i sommer.

Salater

En fargerik salat en nærmest en selvfølge når man skal servere grillmat. Selv om jeg ikke skal snakke ned den klassiske kinakålsalaten, så synes jeg det er så mange mer spennende salater man kan servere istedenfor. En av salatene jeg har spist mye av den siste tiden har vært vannmelonsalat, tomat- og mozzarella og en salat med avokado og jordbær. Kjempegode, og ikke minst enkle å lage. Det er mange som er glad i brokkolisalat, og på bloggen finner du både oppskriften på brokkolisalat med bacon og gresskarkjerner og brokkolisalat med granateple. Synes du det er ekstra godt med spekeskinke om sommeren kan jeg anvefale å ta den titt på dette sommerlige spekefatet med mozzarella og jordbær, eller en enkel sommersalat med jordbær og spekeskinke.

Kremede salater

Synes du salater kan bli litt tørre til grillmaten så kan en en hjemmelaget potetsalat eller potetsalat med eple være tingen. Ellers synes jeg at waldorfsalat kan være kjempegodt til grillmaten, enten det er kjøtt, fugl eller fisk. Er du ikke så glad i stangselleri og valnøtter i en salat, så kan du jo teste ut druesalat med eple istedenfor.

Salsa

Jeg synes ofte det er godt med en salsa til grillmaten, gjerne istedenfor en saus. En av årets nykommere er en oppskrift på ananassalsa. Fersk ananas kan virkelig ikke sammenlignes med den hermetiske. Ellers synes jeg også at jordbærsalsa med mynte kan gjøre seg godt, og hvis det skal grilles pølser så smaker de ekstra godt med en chunky mangosalsa. Ellers har jeg også en oppskrift på en grov salsa med koriander her på bloggen.

Sauser, dressinger og puréer

Synes du at grillmaten ikke blir helt det samme uten en saus, dressing eller puré. Hva med å lage en helt enkel fløtesaus eller en kremet maispuré til grillmaten? Andre enkle tilbehør som kan passe godt er aïoli, tzatziki og pesto.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*