Time needed: 2 timer

Porsjonsostekake med eple

Ostekake er så utrolig godt, og tror ikke at jeg er alene om å synes at ostekake er blant kakefavorittene. Denne ostekaken er av typen...

Boeuf Bourguignon

I dag skal jeg dele en oppskrift på en skikkelig fransk klassiker - Boeuf Bourguignon, som også er en av mine favoritter. Denne gryten er...

Hvit pizza med reinsdyr og granateple

Ikke overraskende så ble det nok en gang pizza hjemme hos oss forrige fredag. Ja, for det har blitt nesten unntaksvis at jeg ikke lager...

Pizza med limemarinert kylling

Pizza er typisk helgekos hos oss, og det er nesten unntaksvis at jeg ikke lager pizza en helg. Svært ofte lager jeg variant med tynn...

Klassisk hvetestang

Kan ikke huske sist jeg smakte hvetestang, men jeg er ganske sikker på at det var da jeg var barn. Litt usikker på hvorfor egentlig,...

Enkle og ekstra grove rundstykker

Det siste halve året har det for det meste blitt eltefri bakst, så i dag bestemte jeg meg for å lage noen helt vanlige, enkle og...

Sunnere BBQ-cheeseburger av speltmel

Jeg lager egentlig alt for sjeldent hamburger. Innbiller meg at det tar så lang tid å lage, men når jeg ser bort i fra hevetiden til...

Grove hvitløkssnurrer

Da jeg forrige helg skulle lage lasagne kom jeg plutselig på at jeg ikke hadde kjøpt hvitløksbaguetter. For hva er vel bedre enn å servere hjemmelaget...

Chili con carne med storfekjøtt

Det er enkelte retter som er typiske gjengangere på menyen her hjemme, og en av disse rettene er chili con carne. Det spiller egentlig ikke...

Hvit pizza med skinke og chorizo

På en hvit pizza har man har byttet ut det tradisjonelle tomatsausen med en saus av creme fraiche. Pizzaen er toppet med skinke, chorizo, sopp...

Gresk gyros av magert svin

Denne helgen har jeg forsøkt meg på min egen variant av den greske spesialiteten gyros. Den opprinnelige varianten tilberedes ved at  kjøtt stekes på et vertikalt spidd, men...