Time needed: 30-40 min

Grove speltscones med cottage cheese

Disse grove speltsconesene med cottage cheese fikk bein å gå på forrige helg. Brødboksen var helt tom og jeg hadde utrolig lyst på nystekt grovbakst....

Tomatsuppe med egg og pastaskruer

I utgangspunktet hadde jeg planlagt å lage tomatsuppe med makaroni og egg til middag, men i mangel på makaroni så ble det en litt annen...

Plukkfisk med makaroni

En gang iblant er det godt med skikkelig tradisjonsmat, og denne gangen var det plukkfisk som stod på middagsmenyen. Det er mange år siden jeg...

Dutch baby pannekake

Har du hørt om dutch baby før? En dutch baby er en amerikansk ovnsbakt pannekake som kan serveres til frokost, lunsj eller dessert. Pannekakene spises...

Halvgrove pannekaker

I dag er det visst pannekakedagen, noe jeg glemmer hvert eneste år. Men tilfeldighetene skulle ha det til at jeg i dag faktisk hadde planlagt...

Lettvint chili con carne

Selv om chili con carne blir bare bedre og bedre jo lengre den står og putrer så er det ikke noe i veien for å...

Biff med soppsaus

Det er få ting som er så godt som en mør og saftig biff, med ovnsbakte poteter og en hjemmelaget soppsaus. Særlig soppsaus har jeg...

Laksetaco med mangosalsa

Jeg skal innrømme at det var ikke overveldende applaus som møtte meg da jeg introduserte tanken om å servere laksetaco forrige fredag. Fullt forståelig siden...

Jordskokksuppe med jordskokkchips

Visste du at jordskokk var svært mye brukt i Norge før poteten kom på 1800-tallet? Denne rotknollen inneholder til sammenligning med poteten ingen stivelse, og...

Risotto med spinat og chorizo

Risotto er bare så utrolig godt, men er dessverre en rett jeg egentlig aldri helt kommer på å lage. Jeg har flere slike retter, som...

Den beste pizzasausen/ tomatsausen

Ta deg tiden til å lage en ekstra god pizzasaus neste gang du lager pizza, og jeg lover deg at du ikke vil angre. Man skulle...

Biff, rødbetepuré og ovnsbakte poteter

Det har vært noen hektiske uker den siste tiden. Mye jobb, trening, Felix (valpen), samboeren har vært mye på reise og julebordsesongen har såvidt startet....

Ovnsbakte persillepoteter

Ovnsbakte poteter må være den beste måten å spise poteter på. Når de får en litt gyllen og sprø overflate, men samtidig er myke inni, da...

Kyllinggrateng med spinat og soltørkede tomater

Formretter har liksom blitt en gjenganger her på bloggen. Hiv litt kjøtt og grønnsaker i en form, spe på med en eller annen saus og...

Pastasalat med kylling og chorizo

De siste dagene har det vært fullt fokus på et 3-dagers kurs på jobb, og jeg har overhode ikke hatt tid til å tenke på...