Time needed: mer enn 3 timer

Sommerlig fraisier

Det er ikke så ofte jeg lager kake, derfor er jeg snar å melde meg til kakeposten når vi samles mye folk til 17. mai,...

Hønsefrikassé

For et par helger siden ble det servert en skikkelig 80-tallsklassiker, nemlig hønsefrikassé. Selv om jeg ikke har noen har noen spesielle minner av å...

Ostekake med gelélokk av bringebær

Denne ostekaken med hjemmelaget gelélokk laget jeg i fjor til 17. mai, og har egentlig bare ligget upublisert det siste året. Siden kaken hadde noe...

Lammelår med enkel og glutenfri fløtesaus

Det er mange som spiser lam i påsken, så hva passer ikke bedre enn å legge ut en oppskrift på saftig lammelår. Jeg kan dessverre...

Grovbrød tangzhong

En leser spurte meg om jeg hadde forsøkt å lage grovbrød tangzhong, og nysgjerrig som jeg var så måtte jeg jo teste ut dette. Jeg...

Mammas julebrød

Helt fra jeg var liten har vi hatt tradisjon på å ha en stor 1. juledagsfrokost med hele familien samlet. Mens man gjerne har vært...

Hvit surdeigspizza med spekeskinke

Om du ikke har smakt surdeigspizza så har du virkelig gått glipp av noe skikkelig digg. Det har mer eller mindre blitt fast tradisjon at...

Braisert lammeskank med pastinakkpuré og tilbehør

Da vi for noen uker siden skulle få storfint middagsbesøk stod det braisert lammeskank med pastinakkpure og honningglaserte rotgrønnsaker på menyen. Jeg tror jeg aldri...

Eltefritt surdeigsbrød av rug og hvete

Nybakt brød er noe av det beste jeg vet, og jeg tror jeg uten problemer kan sette i meg et halvt brød til kvelds dersom...

Glasert sjokoladekake med bringebærmousse

Det nærmer seg morsdag og da tenkte jeg det var en fin anledning å publisere en kakeoppskrift, og denne gangen er det en oppskrift på...

Pizza parma av surdeig

For over et halvt år siden satte jeg i gang et lite surdeigsprosjekt og etter et par mislykkede forsøk fikk jeg endelig fart på min...

Creme catalan / Crema catalana

Creme catalan (også kalt crema catalana) er en tradisjonell spansk dessert, og er en variant av den franske klassikeren crème brûlée.  I creme catalan bruker...

Grovt surdeigsbrød med gulrot

Etter at jeg begynte å eksperimentere med surdeig har baking rett og slett blitt en helt ny opplevelse. Helg etter helg tar jeg frem surdeigsstarteren...

Surdeigsbrød av rug og hvete

I dag deler jeg den første oppskriften basert på surdeig, og førstemann ut er et helt nydelig surdeigsbrød av hvete og rug. Faktisk så har...

Pulled pork taco

Har du noen retter som du vet er utrolig gode, men  som du aldri  får somlet deg til å lage? Vel, pulled pork taco er en...