Tips til middagsretter med stangselleri

Vi er i begynnelsen av januar og mange av dere har muligens laget waldorfsalat i jula eller kanskje til nyttårsfeiringen. Da er sjansen stor for at du fortsatt har liggende en stor bunt med stangselleri nederst i kjøleskapet. For hva bruker man egentlig stangselleri til bortsett fra i waldorfsalaten? Bruk gjerne kommentarfeltet nederst for å dele dine stangselleri-tips.

Jeg har spurt flere venner og familien om akkurat dette, og jeg må innrømme at bortsett fra waldorfsalat så har jeg ikke fått så alt for mange tips. Og overraskende mange liker fortsatt ikke stangselleri, men har dårlige minner etter iherdig plukking fra barndommens waldorf. Dette er veldig synd, for stangselleri er virkelig undervurdert.

Ikke bare er grønnsaken rik på både kalium, vitaminer, fosfor, folsyre, kostfiber og jern, men den kan også være nydelig i mat. Dersom du ikke er så glad i den litt markante smaken av rå stangselleri, så kan jeg skrive under på at den blir mild og utrolig god når den er varmebehandlet

For at ikke du skal kaste denne fantastiske grønnsaken rett i komposten har jeg derfor 7 tips til retter du kan teste ut. Om du vil så kan du også tenke på det som en slags ukesmeny med stangselleri som en rød tråd gjennom uken.

TOMATSUPPE MED EGG OG PASTASKRUER

Stangselleri er nydelig i tomatbaserte retter, og tomatsuppe er ikke et unntak. Denne tomatsuppen er også vegetar-alibiet i denne ukesmenyen og er nydelig med noen skiver med nystekt brød ved siden av.

Tomatsuppe med egg og pastaskruer

ENKEL FISKESUPPE MED TORSK

Å lage en fiskesuppe behøver verken å være komplisert eller tidkrevende. Denne fiskesuppen er med torsk og du trenger cirka 30 minutter på å lage retten. Absolutt en favoritt hos oss!

Enkel fiskesuppe

ONE POT PASTA MED KJØTTSAUS OG CHORIZO

Prinsippet med one-pot rettene er at de lages i en og samme gryte, og de putrer til alt sammen er ferdig. Her finnes det ingen fasit på hva som skal oppi gryten, men har du stangselleri eller noen andre slitne grønnsaker så er dette en ypperlig måte på å bli kvitt de på.

One pot pasta med kjøttsaus og chorizo

PASTA À LA HJORT

Har du noen rester av en steik liggende i kjøleskapet kan denne pastaretten være et kjapt og godt alternativ (du må altså ikke bruke hjort). En lettvint viltgryte for travle hverdager som serveres sammen med nykokt pasta.

Pasta a la hjort

FISKEGRYTE MED CHORIZO

Jeg forsøker å spise fisk minst 2 ganger i uken, og gjerne av den magre varianten. I denne fiskegryten har jeg brukt torsk, og brukt stangselleri og chorizo til å løfte retten. Kan sterkt anbefales!

Fiskegryte med chorizo
Fiskegryte med chorizo

DEN BESTE PIZZASAUSEN

Den beste pizzasausen inneholder stangselleri etter min mening. Denne sausen er sausen jeg lager når jeg virkelig skal gjøre min flid med pizzasausen, og fryser den gjerne ned i passe store porsjoner slik at jeg har til senere bruk.

Den beste pizzasausen

LASAGNEFAVORITTEN

Denne lasagneoppskriften har blitt den nye favorittlasagnen hos oss, og er også veldig godt lest av dere lesere. Stangselleri er bare en del av en rekke gode grønnsaker, som totalt sett tilfører en skikkelig smaksbombe av en lasagne.

Favorittlasagne

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*