Ukemeny – april 2020

Nok en uke går mot slutten og jeg ønsker denne søndagen å dele en ny ukemeny med dere lesere. Som vanlig har jeg forsøkt å lage en variert meny. Her finner du både oppskrifter med kjøtt, fisk og kjøttfrie oppskrifter. Og som for tidligere ukemenyer så forsøker jeg å la enkelte av ingrediensene gå igjen gjennom flere oppskrifter, slik at du ikke sitter igjen med for mange overflødige ingredienser ved ukas slutt.

MANDAG – Resteostesmørbrød

Først ut er noen enkle resteostesmørbrød. Her skal rester av pizzasaus og eventuelt pizzafyll brukes opp. Lettvint middag på noen få minutter!

Resteostesmørbrød

 

TIRSDAG – Fatteh med kikerter

Har du forsøkt å lage fatteh? En slags Midtøstens nachos, og en utrolig god middagsrett som svært kjapt ble populær hjemme hos oss.

Fatteh - vegetar

 

ONSDAG – Kyllingstroganoff

Gjør en liten vri på en klassiker, lag kyllingstroganoff. Enkel middag på 20 minutter!

Kyllingstroganoff

 

TORSDAG – Hjemmelaget fiskegrateng

Det er på tide med et fiskemåltid. Har du rester av fløte fra stroganoffen kan du ha i en skvett i hvitsausen. Her kommer også rester av purreløk godt med.

Enkel og god fiskegrateng

 

FREDAG – Eltefri pepperonipizza

Bruk noen minutter dagen i forveien, og du har ferdig pizzadeig til fredag kveld. Lager du pizzasausen selv så kan du blande inn litt av den ekstra tomatpureen fra tidligere denne uken.

Eltefri pizza med pepperoni

 

LØRDAG – Biffsnadder med béarnaisesaus

Lag béarnaisesausen selv og du vil ikke angre. Biffsnadder er deilig helgemat som bare skal nytes.

Biffsnadder med ovnsbakte poteter

 

SØNDAG – En litt sunnere tikka masala

Tikka masala er bare så fantastisk godt. I denne oppskriften har jeg laget en litt sunnere variant. Server den med villris til, eller med hjemmelagede nanbrød om du ønsker.

Magrere tikka masala

 

UKENS KAKE – Sjokoladekake med bringebærmousse

Siden det nærmer seg bursdagen min (og 17. mai), så hadde jeg lyst til å dele en kakeoppskrift i denne ukemenyen. Sjekk denne sjokoladekaken med bringebærmousse som jeg laget til en barnedåp i fjor.

Høy sjokoladekake med bringebærmousse

 

UKENS TILBEHØR – Nanbrød med hvitløk

Ingenting som slår hjemmelagede nanbrød. Server de til indisk tikka masala og fyll opp fryseren med resten.

Hjemmelagede nanbrød

 

UKENS BRØD – Halvgrovt surdeigsbrød

Korona og mangel på gjær gjør at surdeigsbrød er i vinden om dagen. Hva med å lage et halvgrovt grytebrød av hvete?

Halvgrovt surdeigsbrød med aïoli
Halvgrovt surdeigsbrød med aïoli

 

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*