Nok en uke går mot slutten og jeg ønsker denne søndagen å dele en ny ukemeny med dere lesere. Som vanlig har jeg forsøkt å lage en variert meny. Her finner du både oppskrifter med kjøtt, fisk og kjøttfrie oppskrifter. Og som for tidligere ukemenyer så forsøker jeg å la enkelte av ingrediensene gå igjen gjennom flere oppskrifter, slik at du ikke sitter igjen med for mange overflødige ingredienser ved ukas slutt.
MANDAG – Resteostesmørbrød
Først ut er noen enkle resteostesmørbrød. Her skal rester av pizzasaus og eventuelt pizzafyll brukes opp. Lettvint middag på noen få minutter!
TIRSDAG – Fatteh med kikerter
Har du forsøkt å lage fatteh? En slags Midtøstens nachos, og en utrolig god middagsrett som svært kjapt ble populær hjemme hos oss.
ONSDAG – Kyllingstroganoff
Gjør en liten vri på en klassiker, lag kyllingstroganoff. Enkel middag på 20 minutter!
TORSDAG – Hjemmelaget fiskegrateng
Det er på tide med et fiskemåltid. Har du rester av fløte fra stroganoffen kan du ha i en skvett i hvitsausen. Her kommer også rester av purreløk godt med.
FREDAG – Eltefri pepperonipizza
Bruk noen minutter dagen i forveien, og du har ferdig pizzadeig til fredag kveld. Lager du pizzasausen selv så kan du blande inn litt av den ekstra tomatpureen fra tidligere denne uken.
LØRDAG – Biffsnadder med béarnaisesaus
Lag béarnaisesausen selv og du vil ikke angre. Biffsnadder er deilig helgemat som bare skal nytes.
SØNDAG – En litt sunnere tikka masala
Tikka masala er bare så fantastisk godt. I denne oppskriften har jeg laget en litt sunnere variant. Server den med villris til, eller med hjemmelagede nanbrød om du ønsker.
UKENS KAKE – Sjokoladekake med bringebærmousse
Siden det nærmer seg bursdagen min (og 17. mai), så hadde jeg lyst til å dele en kakeoppskrift i denne ukemenyen. Sjekk denne sjokoladekaken med bringebærmousse som jeg laget til en barnedåp i fjor.
UKENS TILBEHØR – Nanbrød med hvitløk
Ingenting som slår hjemmelagede nanbrød. Server de til indisk tikka masala og fyll opp fryseren med resten.
UKENS BRØD – Halvgrovt surdeigsbrød
Korona og mangel på gjær gjør at surdeigsbrød er i vinden om dagen. Hva med å lage et halvgrovt grytebrød av hvete?
