Ukemeny – Uke 32/2020

Ukemeny - august 2020

Hverdagen er i ferd med å innhente oss, og det er på høy tid med en ny ukemeny på bloggen. Selv om jeg er tilbake på jobb, så er jeg ikke helt ferdig med sommeren enda. Jeg håper fortsatt på fine dager med fin temperatur.  Og det fortsatt er en måned igjen av sommeren i følge kalenderen, så har jeg lagt litt vekt på enkle, lette og litt sommerlige oppskrifter i denne ukemenyen.

Håper den kan være med å inspirere deg på på kjøkkenet i uken fremover.

MANDAG – Kyllingsalat med couscous og feta

Start uken med en enkel og god middagssalat. Bruk gjerne også anledningen til å rydde i kjøleskapet samtidig.

Kyllingsalat med couscous og fetaost


TIRSDAG – Blomkålsuppe med sprøstekte kikerter

Blomkålen er i sesong nå og det må så klart utnyttes. Blomkålsuppen er også gjort vegetarisk, men smaker nok også godt med stekt chorizo til.

Blomkålsuppe med sprø kikerter


ONSDAG – Kjapp salat med sprø laks

Da jeg før sommeren delte en enkel salat med sprø laks på Instastory var responsen svært stor. En kjapp middagssalat som kan lages på cirka 20 minutter.

Enkel laksesalat


TORSDAG – Spagetti med kjøttsaus av kyllingkjøttdeig

Spagetti med kjøttsaus av kyllingkjøttdeig er ikke bare kjapt å lage, men er også en skikkelig budsjettvinner. Denne middagen kan du lage på under hundrelappen!

Spagetti i kjøttsaus (kyllingkjøttdeig)


FREDAG – Nachos

Erstatt fredagstacoen med en hjemmelaget nachos. Har du ikke helt de samme ingrediensene som meg så vær ikke redd for å forsøke noen andre.

Helgens nachos


LØRDAG – Hjemmelaget italiensk gryterett

Husker du poseklassikeren italiensk gryterett? Vi spiste den ofte da jeg var barn, med loff og kinakålsalat til – og jeg elsket den! Nå har jeg laget en hjemmelaget variant, som jeg håper kan slå minst like godt an hos deg.

Italiensk gryterett


SØNDAG – Ovnsbakt kveite i kokossaus

Kveite er en av de beste matfiskene jeg vet om og dukker med jevne mellomrom opp på menyen hos oss. Denne gangen har jeg bakt den i form, i en deilig saus med kokosmelk. Kan virkelig anbefales!

Fiskeform med kveite


UKENS DESSERT – Panna cotta med ripssaus

Panna cotta er desserten jeg aldri går lei av, og særlig nå om sommeren så synes jeg den smaker ekstra godt. Nå som ripsen er i ferd med å bli moden så ønsker jeg å friste med denne panna cottaen med ripssaus.

Panna cotta med rips


UKENS MATREDDERTIPS – Krutonger

Har du litt tørt brød liggende, eller bare har lyst til å lage noe skikkelig digg? Lag krutonger! Disse ble nydelig gode, og er perfekte til både kyllingsalaten og til å toppe blomkålsuppen med.

Hjemmelagede krutonger

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*