Hverdagen er i ferd med å innhente oss, og det er på høy tid med en ny ukemeny på bloggen. Selv om jeg er tilbake på jobb, så er jeg ikke helt ferdig med sommeren enda. Jeg håper fortsatt på fine dager med fin temperatur. Og det fortsatt er en måned igjen av sommeren i følge kalenderen, så har jeg lagt litt vekt på enkle, lette og litt sommerlige oppskrifter i denne ukemenyen.
Håper den kan være med å inspirere deg på på kjøkkenet i uken fremover.
MANDAG – Kyllingsalat med couscous og feta
Start uken med en enkel og god middagssalat. Bruk gjerne også anledningen til å rydde i kjøleskapet samtidig.
TIRSDAG – Blomkålsuppe med sprøstekte kikerter
Blomkålen er i sesong nå og det må så klart utnyttes. Blomkålsuppen er også gjort vegetarisk, men smaker nok også godt med stekt chorizo til.
ONSDAG – Kjapp salat med sprø laks
Da jeg før sommeren delte en enkel salat med sprø laks på Instastory var responsen svært stor. En kjapp middagssalat som kan lages på cirka 20 minutter.
TORSDAG – Spagetti med kjøttsaus av kyllingkjøttdeig
Spagetti med kjøttsaus av kyllingkjøttdeig er ikke bare kjapt å lage, men er også en skikkelig budsjettvinner. Denne middagen kan du lage på under hundrelappen!
FREDAG – Nachos
Erstatt fredagstacoen med en hjemmelaget nachos. Har du ikke helt de samme ingrediensene som meg så vær ikke redd for å forsøke noen andre.
LØRDAG – Hjemmelaget italiensk gryterett
Husker du poseklassikeren italiensk gryterett? Vi spiste den ofte da jeg var barn, med loff og kinakålsalat til – og jeg elsket den! Nå har jeg laget en hjemmelaget variant, som jeg håper kan slå minst like godt an hos deg.
SØNDAG – Ovnsbakt kveite i kokossaus
Kveite er en av de beste matfiskene jeg vet om og dukker med jevne mellomrom opp på menyen hos oss. Denne gangen har jeg bakt den i form, i en deilig saus med kokosmelk. Kan virkelig anbefales!
UKENS DESSERT – Panna cotta med ripssaus
Panna cotta er desserten jeg aldri går lei av, og særlig nå om sommeren så synes jeg den smaker ekstra godt. Nå som ripsen er i ferd med å bli moden så ønsker jeg å friste med denne panna cottaen med ripssaus.
UKENS MATREDDERTIPS – Krutonger
Har du litt tørt brød liggende, eller bare har lyst til å lage noe skikkelig digg? Lag krutonger! Disse ble nydelig gode, og er perfekte til både kyllingsalaten og til å toppe blomkålsuppen med.