Ukemeny – mai 2020

Ukemeny mai

Da var det søndag igjen, og du er kanskje i gang med å planlegge neste ukes middag. Her er en ukemeny som kanskje kan være til inspirasjon. Som vanlig har jeg forsøkt å variere mellom ulike typer retter, med en blanding av kjøtt, fisk og vegetarvennlige retter. Siden rabarbraen har kommet i sesong her på Østlandet har jeg også sneket med en rabarbrafavoritt fra i fjor.

Trenger du flere enkle forslag til middag? Se også: Middagstips – 10 raske og sunne midddager

God søndag!

MANDAG – Ekstra enkel lapskaus

For å gjøre det ekstra enkelt har jeg i denne oppskriften brukt ferdig lapskausblanding. Da sparer jeg mye tid, samt at frosne grønnsaker deler av året faktisk er mer næringsrike en de ferske. Kombiner middagen med å rydde i grønnsaksskuffen. Har du noen litt halvslitne grønnsaker liggende er dette en god anledning til å bli kvitt de også.

Lapskaus


TIRSDAG – Torskegryte

Denne torskegryten jeg la ut for en knapp måned siden har allerede blitt tatt godt i mot blant flere lesere. Den er enkel å lage, kjempegod på smak, og inneholder bare ingredienser som er enkle å få tak i . Kan virkelig anbefale denne!

Torskegryte


ONSDAG – Tortellinisuppe

Tortellinisuppe er en kjapp og enkel suppe som kan serveres både som lunsj eller middag. Har du ikke salsiccia er det ikke noe i veien for å bruke chorizo, eller en annen type pølse.

Tomatsuppe med tortellini


TORSDAG – Plukkfisk med makaroni

Som mange andre så har jeg vokst opp med plukkfisk. En undervurdert middagsrett, og en god anledning til å bli kvitt fiskerester. Hjemme laget vi den med makaroni, som sikkert bestandig kommer til å være min favoritt.

Plukkfisk


FREDAG – Tacosalat med biffstrimler

Denne tacosalaten med biffstrimler ble til på tilfeldigheter. Resultatet ble en fantastisk god fredagstaco som virkelig danker ut den tradisjonelle varianten. Også en fin anledning til å få unna litt grønnsaker du måtte ha liggende. Salaten kan erstattes av salat, har du litt rødløk eller chili så er dette også en fin anledning til å unngå matsvinn.

Tacosalat med biffstrimler


LØRDAG – Tikka masala med blomkål

Denne kjøttfrie middagsretten er så god at du tenker ikke på at den ikke inneholder kjøtt.

Tikka masala med blomkål og linser


SØNDAG – Biffsnadder med béarnaisesaus

På gjensyn med en gammel klassiker – biffsnadder!

Biffsnadder med ovnsbakte poteter


UKENS TILBEHØR – Smuldrepai med rabarbra

På Østlandet får du nå kjøpt årets rabarbra. Har du litt rabarbra stående bortgjemt i hagen eller kanskje har frosset ned fra i fjor – dette er desserten du bare MÅ lage.

Nystekt smuldrepai med rabarbra


UKENS TILBEHØR – Chapati (roti)

Chapati (eller roti) er indisk hverdagsbrød. Til forskjell fra nanbrød så inneholder ikke brødet syrnet melkeprodukter og består bare av mel, salt og vann. Ingen hevetid, og stekes i en tørr stekepanne. Passer godt til blant annet indiske gryter.

Chapati - indisk hverdagsbrød

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*