Ukemeny – mars 2020

I disse tider er det lurt å følge myndighetenes anbefalinger om å unngå mest mulig nærkontakt med andre. Selv er jeg i gang med å planlegge innkjøp for en hel uke av gangen, slik at jeg slipper unødvendig eksponering. Og nei, jeg oppfordrer ingen til å hamstre, men det er forskjell på det og å planlegge mat for en uke.

Derfor tenkte jeg det var ekstra kjekt å dele en ukemeny med dere lesere nå i dag, slik at dere kan planlegge middager og innkjøp for hele neste uke. Jeg forsøker bestandig å la det gå en rød tråd gjennom ukemenyene mine, og denne menyen er på ingen måte et unntak. Særlig i disse dager er det lurt å unngå unødig matsvinn. Jeg vet at mange sliter med å få tak i enkelte råvarer om dagen, så derfor har jeg lagt vekt på en enkel ingrediensliste i denne ukemenyen.

Håper den kan bidra til en enklere matuke!

 

MANDAG – Plukkfisk med gulrot og erter

Denne ukemenyen starter med et fiskemåltid. Skreien er i sesong, og særlig nå om dagen ønsker man kanskje å få i seg litt ekstra omega 3. I tillegg tenker jeg det er smart å støtte norsk mat akkurat nå, særlig hvis det blir vanskelig for leverandører å få eksportert maten til utlandet.

Plukkfisk med gulrot og erter

 

TIRSDAG – Tomatsuppe med egg og pastaskruer

I denne tomatsuppen har jeg brukt både gulrøtter og stangselleri, som tilfører både sødme og dybde suppen. I tillegg til at den metter lengre. Får du ikke tak i fersk basilikum kan du bruke andre urter, eller velge kryddervarianten. Velger du tørket krydder bør du derimot tilsette krydderet mens du koker suppen.

En tallerken tomatsuppe med egg og pastaskruer

ONSDAG – Torsk med pasta og pesto

Torsk med pasta og pesto er en enkel middagsrett på godt under halvtimen. Har du rester av fersk basilikum fra tirsdagens tomatsuppe, kan du bruke restene til å lage en hjemmelaget pesto. Hvis ikke kan du kjøpe en ferdigvariant, selv om smaken ikke blir like god. Kan også anbefale både spinatpesto og avokadopesto som et alternativ.

Torsk med pasta, pesto og granateple

 

TORSDAG – Ekstra enkel lapskaus

Det kan være vanskelig å få tak i råvarer om dagen. Da kan det være en idé å lage denne ekstra enkle lapskausen. Her har jeg brukt frossen lapskausblanding. Ta gjerne også en titt over resten av ukemenyen og se over innholdet i grønnsaksskuffen. Har du noen litt slitne grønnsaker som ligger i grønnsaksskuffen, som du vet du ikke kommer til å få brukt i nærmeste fremtid, så vil jeg oppfordre til å bruke opp disse. Lapskaus er utrolig allsidig sånnsett.

Lapskaus

 

FREDAG – Fajitas med hjemmelaget krydderblanding

Tacofredag, eller rettere sagt fajitasfredag! Er det noen som har hamstret all fajitaskrydderet? null stress – hjemmelaget smaker så utrolig mye bedre! Granateple er valgfritt og kan sløyfes om du ikke får tak i.

PS! Får du ikke tak i røkt paprikakrydder kan du bruke vanlig!

Fajitas av hjemmelaget fajitaskrydder

LØRDAG – Lasagne på budsjett

I denne lasagneoppskriften har jeg forholdt meg til svært enkle ingredienser. Jeg har brukt tørkede krydre, og eller er det råvarer som er ganske enkle å få tak i. Rimelig er den også.

Rimelig lasagne

 

SØNDAG – Svinekoteletter med soppsaus

Svinekoteletter med soppsaus er en skikkelig barndomsklassiker for meg. Vi spiste det kanskje mest om sommeren, men siden svinekoteletter ofte er enkle å få tak i frosne, så tenkte jeg de passet fint i denne ukemenyen.

Svinekoteletter med sjampinjongsaus

 

UKENS RESTETIPS – Tortillachips

Fikk du rester av tortillaslefser etter fajitasen på fredag? Lag hjemmelagede nachos. Fantastisk gode!

Hjemmelagede tortillachips

UKENS BRØD – Saftig grovbrød med rug og gresskarkjerner

Er du så heldig at du har mel og gjær, så kan du jo fylle opp fryseren med disse saftige grovbrødene med rug og gresskarkjerner. Smaker utrolig mye bedre enn brødet du får kjøpt på butikken.

Grovbrød med rug og gresskarkjerner

UKENS DESSERT – Smuldrepai med blåbær

Selv om kjøkkenskapet begynner å bli tomt så har du kanskje ingredienser nok til å lage en enkel smuldrepai med blåbær.

Smuldrepai med blåbær
Smuldrepai med blåbær

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*