September – og en ny ukemeny er klar på bloggen. Som tidligere så forsøker jeg å la det gå en rød tråd gjennom ukemenyene mine. Det er fokus på gjenbruk av råvarene og jeg har også lagt inn en del oppskrifter med sesongens råvarer. Du vil blant annet se at det er en del rotgrønnsaker som går gjennom menyen, jeg frister med en eplekake og pappas elggryte er også en av høstens favoritter. Det er også en fin blanding av kjøtt, fisk og vegetarvennlige retter.
Håper du lar deg inspirere!
MANDAG – Pølsegryte med fløte og tomatpuré
Start uken med en lettvint-middag, lag en pølsegryte med fløte og tomarpuré.

TIRSDAG – Gulrotsuppe med torsk, kokos, lime og chili
Gulrotsuppe med torsk, kokos, lime og chili er en kjempegod gulrotsuppe med et lite ekstra piff over seg. Perfekt på litt grå og kjølige dager når man trenger noe ekstra å varme seg på.

ONSDAG – Lettvint chili con carne
Chiligryter er en gjenganger hos oss, og selv om disse grytene gjerne bare blir bedre og bedre jo lengre de står over varmen, så er det også mulig å lage kjappe enkle varianter.

TORSDAG – Halvgrove pannekaker
Det er ikke så ofte jeg spiser pannekaker lengre, kanskje skyldes det at jeg har blitt voksen og ikke har egne barn, eller så er det bare ikke så vanlig lengre. Men da er det ekstra stas de gangene jeg finner frem til denne klassikeren.
PS! Test pannekaker med sagogrynsuppe ved siden av (se ukens suppe)

FREDAG – Risotto uten hvitvin
Risotto kan både serveres som tilbehør eller som en helt egen rett. Ofte bruker man hvitvin når man lager risotto, men det er ikke noe i veien for å bruke eplejuice istedenfor.

LØRDAG – Pappas elggryte
Har jeg nevnt at pappa lager verdens beste elggryte? Denne elggryten er med utgangspunkt i den jeg har vokst opp med, og er fortsatt noe av det beste jeg kan få servert når jeg er hjemme i nord. Etter at jeg publiserte denne oppskriften på bloggen har jeg fått flere tilbakemeldinger fra lesere som også har fått en elsk for denne gryten, og ligger støtt og stadig på lesertoppen.

SØNDAG – Hønsefrikassé
En skikkelig 80-tallsklassiker har kommet til rette på bloggen. Selv om jeg ikke har noen har noen spesielle minner av å ha spist hønsefrikassé, så må jeg innrømme at denne kasserolleretten er sterkt undervurdert! Også en utrolig rimelig middagsrett som metter mange!

UKENS SUPPE – Sagogrynsuppe
Sagogrynsuppe eller saftsuppe er en av disse rettene som mange aldri har hørt om. Dette var for meg suppen over alle supper, og ble gjerne servert varm ved siden av pannekaker. Noe å teste?

UKENS BAKST – Eplekake i langpanne
Eplene er i sesong og dette må utnyttes! Denne eplekaken er laget i en liten langpanne (20 x 30 cm), perfekt til å ha med seg på arrangementer eller på jobb til kakesultne kolleger.

Vil gjerne ha ukesmenyene hver uke!
Takk for tilbakemeldingen, det er veldig hyggelig å høre 🙂 Jeg skal se litt på hvor hyppig jeg greier å sette opp ukemenyene utover høsten. Bruker ganske mye tid på å få satt opp en gjennomtenkt meny, så må se hva jeg har kapasitet til 🙂