Ukemeny – November

Før jeg vet ordet av det så er vi i midten av november, og det er bare en drøy måned til jul. Det er lite julestemning hos oss akkurat nå, men jeg lover deg at det kommer nye juleoppskrifter på bloggen etter hvert. Om du likevel har startet juleforberedelsene og trenger litt inspirasjon, så har jeg lagt opp en egen kategori for jul i hovedmenyen under oppskrifter. Jeg har også i denne ukemenyen inkludert en liten juleoppskrift fra i fjor.

Ja for det er klart for en ny ukemeny her på bloggen. Også denne gangen forsøker jeg å la det gå en rød tråd gjennom listen av råvarer som har kort holdbarhet. På den måten kan du kanskje unngå litt ekstra matsvinn.

Håper ukemenyen frister, eller at du finner inspirasjon til din egen ukemeny i uken som kommer.

Ha en flott uke!

 

MANDAG – Kyllingform med brokkoli og paprika

Restemandag! I denne kyllingformen synes jeg du samtidig rydder litt i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Har du noen litt slitne gulrøtter, paprika, stangselleri, løk eller kanskje en brokkolistilk liggende – hiv de i formen med øvrige grønnsaker.

Kyllingform med brokkoli, rødløk og paprika


TIRSDAG – Ovnsbakt laks med brokkolipuré

Ovnsbakt laks er en gjenganger hos oss, så utrolig godt og enkelt. Strø over litt finhakket ingefær og chili for litt ekstra smak på fisken, og server den med en grønn puré av brokkoli. Istedenfor rømme som tilbehør så kan du bruke rester av créme fraîche fra mandagens middag.

Ovnsbakt laks med brokkolipuré


ONSDAG – Fatteh med kikerter

Om du ikke har forsøkt fatteh enda er det på høy tid. En gjenganger hos oss denne høsten, og jeg kan ikke få nok av de krydderstekte kikertene.

Fatteh - vegetar


TORSDAG – Torsk med pasta og pesto

Vi har plass til en fiskerett til denne uken har vi ikke. Gjør litt ekstra ut av torskeretten ved å servere den med pasta og pesto, og et dryss av granateple. Fantastisk godt.

Torsk med pasta, pesto og granateple


FREDAG – Italiensk pizza med spekeskinke

Pizza er en gjenganger på fredager. Jeg pleier forresten bestandig å fryse ned rester av pizzasaus, så slipper jeg å lage det neste uke.

Pizza parma


LØRDAG – Biff stroganoff

Denne biff stroganoffen har allerede fått svært mye skryt, både fra venner og faste lesere. En deilig lørdagsmiddag som kan lages på kort tid.

Biff stroganoff med potetmos


SØNDAG – Krydret lam på pita

Krydderblandingen i denne oppskriften inneholder blant annet spisskummen og kanel kan gi et lite hint om Midtøsten, en spennende måte å variere det tradisjonelle lammekjøttet på.

Krydret lam med hvitløksdressing og granateple


UKENS TILBEHØR – Basilikumpesto

Hjemmelaget pesto smaker så utrolig med bedre enn den du får kjøpt på butikken. Denne til torsdagens torskerett, og det du ikke bruker opp kan du gjerne fryse ned.

Basilikumpesto


UKENS BAKST – Tørre vafler (glutenfri)

Er det for tidlig med julebaksten? Disse tørre vaflene kan i hvert fall ligge i en tett boks frem til jul, så gjenstår det bare å se om de varer så lenge.

Tørre vafler med sjokoladetrekk

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*