Ukemeny – oktober 2019

Det er klart for en ny ukemeny her på bloggen. Som tidligere så forsøker jeg å gjenbruke en del av råvarene gjennom uken, og la det gå en rød tråd gjennom ukemenyen. Denne gangen har jeg fått med et par oppskrifter med gresskar, i tillegg til lam og et par kjøttfrie middagsretter.

Håper ukemenyen frister, eller at du finner inspirasjon til din egen ukemeny i uken som kommer.

Ha en flott uke!

 

MANDAG – Kremet gresskarsuppe

Butikkene bugner for tiden over av gresskar i ulike former, farger og fasonger. Kjøp et hokkaidogresskar og start uken med en kremet gresskarsuppe. Nyt suppen med et dryss av ristede gresskarkjerner og nystekt brød ved siden av. Spar på resten av gresskaret og lag deilige gresskarmuffins senere i uken.

Gresskarsuppe med fløte
Kremet gresskarsuppe

TIRSDAG – Plukkfisk med makaroni

Plukkfisk er en av de tradisjonelle middagsrettene jeg har vokst opp med. En fin måte å bli kvitt fiskerestene på, enten det er torsk eller sei, og en undervurdert fiskerett i det store og hele.

Plukkfisk med makaroni
Plukkfisk med makaroni

ONSDAG – Kyllingstroganoff med pasta

Lag en liten vri på en gammel klassiker, lag en enkel kyllingstroganoff. Dette er en litt sunnere variant av den originale varianten, og er lett å like for både store og små. Bruk gjerne siste halvdel av purreløken fra plukkfisken i denne retten, så er du sikker du blir kvitt siste rest av den. Har du rester av matfløte fra mandagens suppe og denne stroganoffen så kommer de fortsatt til nytte senere utover uken.

Kyllingstroganoff
Kyllingstroganoff

TORSDAG – Chili sin carne med quinoa

Gå helgen i møte med denne tex-mex gryten med quinoa og linser.  Her kommer det proteiner både fra quinoa, linser og rømme/yoghurt, og er et sunt og godt kjøttfritt alternativ til den mer kjente retten  chili con carne

Chili sin carne
Chili sin carne

FREDAG – Het kjøttform med potetmos

Denne formretten med potetmos er en middagsrett som passer ekstra godt nå som vi går i mot litt kjølige og mørkere høstkvelder. I sausen har jeg nemlig tilsatt litt sterk harissa. Om du ikke har hørt om harissa eller har det så kan du fint bruke tabasco eller spice den litt opp med chili istedenfor, eller gå for en mildere variant.

Spicy kjøttform med potetmos
Spicy kjøttform med potetmos

LØRDAG – Gyros av lammekjøtt

Utnytt at lammet fortsatt er i sesong, lag gyros! Gyros er en gresk matrett, bestående av urtemarinert kjøtt servert i pitabrød, med hjemmelaget tzatziki og gjorde litt oppskårne tomater og rødløk. Du kan fint bruke tørkede urter dersom du ikke har ferske tilgjengelig. Fantastisk godt!

Gresk gyros av lammekajøtt
Gresk gyros av lammekajøtt

SØNDAG – Kjøttkaker i brun saus med kålstuing

Sett av litt tid til å lage hjemmelagede kjøttkaker til søndagsmiddagen. Server den med tyttebærsyltetøy, kokte poteter, brokkoli og andre grønnsaker.

Kjøttkaker i brun saus med lilla kålstuing
Kjøttkaker i brun saus med lilla kålstuing

UKENS BAKST – Gresskarmuffins

Denne ukens bakst er en oppskrift på greeskarmuffins. Muffinsene smaker litt som en saftig krydderkake, og er fantastisk gode toppet med litt ostekrem.

Gresskarmuffins
Gresskarmuffins

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*