• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
27. oktober 2019

Ukemeny – oktober 2019

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Det er klart for en ny ukemeny her på bloggen. Som tidligere så forsøker jeg å gjenbruke en del av råvarene gjennom uken, og la det gå en rød tråd gjennom ukemenyen. Denne gangen har jeg fått med et par oppskrifter med gresskar, i tillegg til lam og et par kjøttfrie middagsretter.

Håper ukemenyen frister, eller at du finner inspirasjon til din egen ukemeny i uken som kommer.

Ha en flott uke!

 

MANDAG – Kremet gresskarsuppe

Butikkene bugner for tiden over av gresskar i ulike former, farger og fasonger. Kjøp et hokkaidogresskar og start uken med en kremet gresskarsuppe. Nyt suppen med et dryss av ristede gresskarkjerner og nystekt brød ved siden av. Spar på resten av gresskaret og lag deilige gresskarmuffins senere i uken.

Gresskarsuppe med fløte
Kremet gresskarsuppe

TIRSDAG – Plukkfisk med makaroni

Plukkfisk er en av de tradisjonelle middagsrettene jeg har vokst opp med. En fin måte å bli kvitt fiskerestene på, enten det er torsk eller sei, og en undervurdert fiskerett i det store og hele.

Plukkfisk med makaroni
Plukkfisk med makaroni

ONSDAG – Kyllingstroganoff med pasta

Lag en liten vri på en gammel klassiker, lag en enkel kyllingstroganoff. Dette er en litt sunnere variant av den originale varianten, og er lett å like for både store og små. Bruk gjerne siste halvdel av purreløken fra plukkfisken i denne retten, så er du sikker du blir kvitt siste rest av den. Har du rester av matfløte fra mandagens suppe og denne stroganoffen så kommer de fortsatt til nytte senere utover uken.

Kyllingstroganoff
Kyllingstroganoff

TORSDAG – Chili sin carne med quinoa

Gå helgen i møte med denne tex-mex gryten med quinoa og linser.  Her kommer det proteiner både fra quinoa, linser og rømme/yoghurt, og er et sunt og godt kjøttfritt alternativ til den mer kjente retten  chili con carne

Chili sin carne
Chili sin carne

FREDAG – Het kjøttform med potetmos

Denne formretten med potetmos er en middagsrett som passer ekstra godt nå som vi går i mot litt kjølige og mørkere høstkvelder. I sausen har jeg nemlig tilsatt litt sterk harissa. Om du ikke har hørt om harissa eller har det så kan du fint bruke tabasco eller spice den litt opp med chili istedenfor, eller gå for en mildere variant.

Spicy kjøttform med potetmos
Spicy kjøttform med potetmos

LØRDAG – Gyros av lammekjøtt

Utnytt at lammet fortsatt er i sesong, lag gyros! Gyros er en gresk matrett, bestående av urtemarinert kjøtt servert i pitabrød, med hjemmelaget tzatziki og gjorde litt oppskårne tomater og rødløk. Du kan fint bruke tørkede urter dersom du ikke har ferske tilgjengelig. Fantastisk godt!

Gresk gyros av lammekajøtt
Gresk gyros av lammekajøtt

SØNDAG – Kjøttkaker i brun saus med kålstuing

Sett av litt tid til å lage hjemmelagede kjøttkaker til søndagsmiddagen. Server den med tyttebærsyltetøy, kokte poteter, brokkoli og andre grønnsaker.

Kjøttkaker i brun saus med lilla kålstuing
Kjøttkaker i brun saus med lilla kålstuing

UKENS BAKST – Gresskarmuffins

Denne ukens bakst er en oppskrift på greeskarmuffins. Muffinsene smaker litt som en saftig krydderkake, og er fantastisk gode toppet med litt ostekrem.

Gresskarmuffins
Gresskarmuffins

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Gresskarmuffins
Ovnsbakt gresskar med halloumi og stekte kikerter

Relaterte innlegg

Ukemeny uke 3/2021
17. januar 2021
0 kommentarer

Ukemeny uke 3/2021

15 varmende middagsretter
10. januar 2021
0 kommentarer

15 varmende middagsretter

Ukemeny – uke 1/2021
3. januar 2021
0 kommentarer

Ukemeny – uke 1/2021

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales