Ukemeny til vinterferien

Enten du er en av de som har tatt/skal ta vinterferie, eller du bare trenger litt ekstra inspirasjon om dagen, her kommer en helt ny ukemeny. Selv skal vi ikke ha noe ekstra fri, men vi kommer til å reise opp på fjellet mot helgen. Krysser fingrene for finvær og godt skiføre!

Som i tidligere ukemenyer så forsøker jeg å la det gå en liten rød tråd gjennom råvarene, slik at du i størst mulig grad unngår å sitte igjen med en bugnende grønnsaksskuff på slutten av uken. For mange er det vinterferie, og derfor har jeg forsøkt å finne oppskrifter som kanskje passer ekstra godt til dette. Det blir en del gryter, litt eltefritt, og ikke minst en bolleoppskrift til fastlavn, som er på neste søndag.

 

MANDAG – Grønnsakssuppe med pølser

Restemandag! Har du noen litt slitne grønnsaker liggende i grønnsaksskuffen er denne grønnsakssuppen en ypperlig anledning til  å bli kvitt de. Kan også lages kjøttfri om du ønsker!

Grønnsakssuppe med pølser

 

TIRSDAG – Chili sin carne med quinoa og linser

Chili sin carne er en deilig tex-mex gryte uten kjøtt (sin carne betyr uten kjøtt). Spis den med brød eller tortillachips, og en liten skje cremé fraîche.

Chili con carne uten kjøtt

 

ONSDAG – Skrei med risotto

Stekt skrei med risotto, har du ikke forsøkt det før så har du virkelig gått glipp av noe. I risottoen har jeg også tilsatt litt chorizo som gjør den ekstra smakfull sammen med torsken.

Stekt skrei med risotto

 

TORSDAG – Kyllingstroganoff

Gjør en vri på en gammel klassiker og lag en enkel kyllingstroganoff. Selv om jeg ikke har noe i mot den originale varianten med biff, så er det jo morsomt å variere. I tillegg er jo kylling et litt sunnere alternativ.

Kyllingstroganoff

 

FREDAG – Utrolig god kyllingform med kokosmelk

Gå inn mot helgen med en deilig kyllingform med kokosmelk. Formen ble tatt svært godt i mot hos oss, og ved siden av ble det servert hjemmelagede nanbrød.

Kyllingform med nanbrød

 

LØRDAG – Jegergryte

Det er få ting som er så godt som en skikkelig kremet gryte. Til forskjell fra viltgrytene så har jeg i denne brukt vanlig storfekjøtt.

Jegergryte med potetmos

 

SØNDAG – Hønsefrikassé

Si hei til 80-tallsklassikeren hønsefrikassé. Selv om jeg ikke har noen har noen spesielle barndomsminner av denne retten, så må jeg innrømme at hønsefrikassé er sterkt undervurdert! En nydelig og utrolig billig kasserollerett!

Klassisk hønsefrikassé

 

UKENS ELTEFRIE – Enkle hytterundstykker

Er du på fjellet i vinterferien, eller kanskje ikke har en kjøkkenvekt tilgjengelig. Disse rundstykkene kan du lage uten å måtte veie opp ingrediensene. Håper de faller i smak!

Hytterundstykker

 

UKENS BAKST – Fastelavnsboller

23. februar er det fastelavn. Fyll bollene med syltetøy og krem, og nyt de deilige fastelavnsboller

Fastelavnsboller med krem

VINTERFERIEKOS – Varm og mørk sjokolade

Enten du er glad i å gå på ski eller foretrekker å gå til fots, så er det veldig kos å skjemme seg bort med en stor krus varm og mørk sjokolade. Server den med en klatt krem og nyt den i solveggen i vinterferien.

Varm sjokolade

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*