Ukemeny uke 1/2023

Etter en tid med mye julemat er det på tide å vende tilbake til de gode gamle matvanene. Da kan det være lurt å sette opp en ukemeny, så får du planlagt sunne og varierte middager utover uken.

Når jeg lager ukemenyer bruker jeg bestandig tid på å sette sammen en variert middagsmeny, og hver uke finner du både retter med fisk, ulike typer kjøtt og minst én kjøttfri rett. Hverdagsmiddagene er gjerne kjappe og sunne, mens man gjerne har litt lengre tid når helgen kommer.

I årets første ukemeny starter uken med en deilig tomat- og paprikasuppe. Har du litt slitne tomater eller paprikaer liggende, så er dette en ypperlig måte å bli kvitt de på. Du kan også tilsette andre grønnsaker om du har. Gulrøtter og litt stangselleri hadde sikkert også vært veldig godt i suppen, og om du ikke har fetaost, så er det ikke noe i veien for å utelate den eller erstatte den med crème fraîche eller kanskje fløte. Videre finner du også en resteform, hvor bare fantasien setter begrensningen. Det er vanskelig å peke ut bare noen favoritter blant så mye godt, men oppskriften på sei i parmesan- og paprikasaus og den glaserte kyllingen er definitivt en av mine favoritter.

Håper ukemenyen kan være til inspirasjon for deg den kommende uken!

Mandag: Tomat- og paprikasuppe
Tirsdag: Sei i parmesan- og paprikasaus
Onsdag: Resteform
Torsdag: Pølsegryte med potetmos
Fredag: Pizza med marinert kjøttdeig
Lørdag: Glasert kylling med honning og hvitløk
Søndag: Enkel fiskesuppe med torsk
Ukens lunsj: Bananpannekaker
Ukens grove gjærbakst: Grove rundstykker

Tomat- og paprikasuppe med et dryss gresskarjerner
Tomat- og paprikasuppe
Sei i parmesan og paprikasaus
Sei i parmesan- og paprikasaus
Resteform
Pølsegryte servert med potetmos
Pølsegryte med potetmos
Halvgrov pizza med marinert kjøttdeig
Pizza med marinert kjøttdeig
Honningglasert kylling med hvitløk
Glasert kylling
Enkel fiskesuppe
Enkel fiskesuppe med torsk
Bananpannekaker
Bananpannekaker
Grove rundstykker
Grove rundstykker

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*