Det er påskeaften, og muligens siste mulighet til å dra på butikken på et par dager, såfremt du ikke har søndagsåpne butikker i nærheten av der du bor. Da kan det være en god idé å bruke ukemenyene til å planlegge middagene de neste dagene.
Hver uke publiserer jeg nye ukemenyer her på bloggen, hvor jeg legger vekt på at det skal være en god mix av både kjøtt, fisk og kjøttfrie retter. Ukemenyen for den kommende uken er på ingen måte et unntak. Særlig fiskeretten her med sei er jeg særlig fornøyd med. Generelt sett spiser Nordmenn for lite fisk, så da er det spesielt gøy at fiskerettene mine på bloggen får så mye skryt. Om du liker fisk eller ei, så håper jeg at ukemenyen kan være til inspirasjon for den kommende uken.
Mandag: Grønn ertesuppe
Tirsdag: Cajun sei i kremet saus
Onsdag: Kyllingsalat med pasta og pesto
Torsdag: Broken lasagne
Fredag: Surdeigspizza med marinerte biffstrimler
Lørdag: Panerte kyllingbryst
Søndag: Piggvar med urtesmør og rotmos
Ukens gjærbakst: Focaccia tangzhong
Ukens søte: Cookies med sjokolade
Blir du inspirert av ukemenyer? I kokeboken min, Mat du blir glad av, har jeg satt sammen flere varierte ukemenyer som jeg håper kan være til glede for mange. I boken er det særlig de kjappe hverdagsmiddagene som har fått fokus, og nesten alle oppskriftene kan lages på under halvtimen. Du kan lese mer om boken og kjøpe den på nett både hos Frisk Forlag, Ark, Norli mm, og i de fleste fysiske bokhandlere.