Vi går inn i årets andre uke med en sunn og fargerik ukemeny. Jeg tenkte at flere av dere kanskje har liggende noen rester av stangselleri og rosenkål etter jul, derfor har jeg tatt med noen oppskrifter hvor disse råvarene gjerne kan inngå.
Det er mye godt som gjemmer seg i ukemenyen, men jeg vil kanskje spesielt løfte frem oppskriften på biff chop suey og den kremede kyllingformen. Begge oppskrifter er også godt likt blant følgerne, og sistnevnte oppskrift fikk jeg så sent som i går en hyggelig tilbakemelding om hvor god den var.
Blir du inspirert av ukemenyer? I kokeboken min, Mat du blir glad av, har jeg satt sammen flere varierte ukemenyer som jeg håper kan være til glede for mange. I boken er det særlig de kjappe hverdagsmiddagene som har fått fokus, og nesten alle oppskriftene kan lages på under halvtimen.
Forhåndsbestill og les mer om boken hos Frisk Forlag
Ukemeny uke 2/2022
Mandag: Biff chop suey
Tirsdag: Torskegryte med tomat og chorizo
Onsdag: Pestofylt svinefilet med søtpotetpuré
Torsdag: Soyamarinert laks med kremet spinat
Fredag: Kremet kyllingform
Lørdag: Panerte kyllingbryst
Søndag: Fatteh med kikerter
Ukens gjærbakst: Grove rundstykker med havrekli
Ukens mellommåltid: Smoothieskål med blåbær og granola