Ukemeny – uke 34/2020

Ukemeny for uke 24 2020

Vi er i midten av august og hverdagen har innhentet de fleste av oss, enten det gjelder skole eller jobb. Da er det kjekt å få litt ekstra inspirasjon til ukens middager, så er det litt mindre å tenke på mens du forsøker å komme til hektene etter ferien.

Felles for ukemenyene mine er at jeg forsøker å gjøre de veldig varierte, med både kjøtt, fisk og vegetarretter. I tillegg er jeg opptatt av at du ikke skal sitte igjen med kjøleskapet fullt av halvbrukte råvarer ved ukens slutt. Jeg bruker med andre ord ganske mye tid på hver enkelt ukemeny, og derfor kommer de heller ikke hver eneste uke.

I denne ukemenyen har jeg lagt vekt på de enkle og sunne hverdagsmiddagene. Det er enkelte råvarer som jeg vet er vanskelig å få brukt opp, og jeg har derfor brukt de flere ganger gjennom uken. Ta karripasta og koriander som et eksempel, de inngår både som en del av chilikyllingen og kyllingsuppen. Det samme har jeg gjort med vårløk, basilikum og en del andre ingredienser.

Håper du finner inspirasjon gjennom menyen.

MANDAG – Indisk dal

Start uken med indisk vegetar på sitt beste. Ikke bare smaker dal (dhal) fantastisk godt, men er også rimelig i innkjøp og attpåtil et godt vegetaralternativ.

Dal med chapati

TIRSDAG – Fiskekaker i pita

Med ferdige fiskekaker kan du lage denne middagen på cirka 15 minutter. Perfekt hverdagsmiddag når det skal gå kjapt.

Fiskeburger i pitabrød

ONSDAG – Pølsegryte med ris (one pot)

Middagsretter som kan lages i en og samme gryte får jeg aldri nok av. Denne pølsegryten med ris er på ingen måte et unntak!

Pølsegryte med ris

TORSDAG – Chilikylling med mango- og eplesalat

Chilikylling med mango- og eplesalat er en av de første oppskriftene på bloggen. På tross av det så henter jeg frem oppskriften rett som det er. Denne er skikkelig snadder!

Chilikylling med kokosris og mangosalat

FREDAG – Tacopizza med tortillachips

Gjør noe ekstra ut av fredagstacoen, lag tacopizza! Topp pizzaen med taco-kjøttboller, tortillachips, og ruccolasalat, server den med guacamole og salsa.

Tex mex pizza med tortillachips

LØRDAG – Lasagne med halloumi

Har du forsøkt å lage lasagne med halloumi? Det kan virkelig anbefales! Denne oppskriften har fått gode tilbakemeldinger fra flere lesere, og man tenker ikke på at den ikke inneholder kjøtt.

Halloumilasagne med gresskarkjerner

SØNDAG – Red curry kyllingsuppe

Avslutt uken med en red curry kyllingsuppe. Server den med ris, nudler eller brød ved siden av om du foretrekker. Suppen er enkel å lage og står på bordet innen 30 minutter.

Red curry kyllingsuppe med risnudler

UKENS BAKST – Bringebærpai

Server en lun bringebærpai av årets bringebær.

Bringebærpai

UKENS TILBEHØR – Chapati (roti)

Chapati er et indisk hverdagsbrød, som stekes i en tørr panne eller på takke. Brødet krever ingen hevetid og passer godt til gryter og retter med ris.

Chapati - enkelt indisk brød

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*