Ukemeny – uke 36/2020

Ukemeny - 36-2020

Det er straks september, solen varmer fortsatt godt, men samtidig er det ikke tvil om at vi går i møte mot en ny årstid – høsten. Og jeg må innrømme at jeg gleder meg. Det er noe med å kjenne på den litt skarpe luften, å gå turer i marka/fjellet omgitt av høstfarger, ha venner over på middag på dunkle kvelder og kosen med å fyre i peisen.

På matfronten er det på tide å finne frem suppene og grytene. I tillegg er jo høsten sesongen for mange norske råvarer, som er noe av det beste man kan få tak i. Dette vil også ukemenyene i høst bære litt preg av.

I denne ukemenyen starter jeg med en enkel potetsuppe med bacon. Her må du gjerne bruke de norske potetene. Topp den gjerne med bacon og hjemmelagede krutonger om du vil, og litt fersk timian. Utrolig godt! På tirsdag frister menyen med lapskaus med karbonadedeig og chorizo, som også er en gyllen anledning til å kvitte seg med noen av forrige ukes restegrønnsaker. Har du ikke allerede sellerirot liggende, så bruk gjerne noen andre grønnsaker slik at du ikke sitter igjen med en rest av den. De to påfølgende dagene dukker hjemmelaget fiskegrateng og ovnspannekake opp på menyen. Kanskje du til og med kan røre blåbærene selv? Når helgen kommer vil du kanskje kose deg litt ekstra, da passer det jo fint med en hjemmelaget bali kyllinggryte. På lørdag står det ytrefilet av rein servert med pastinakkpuré og soppsaus på menyen. Jeg kan i grunn ikke tenke meg en mer høstlig middagsrett enn dette, både når det gjelder kjøttet og tilbehøret. På ukens siste dag står det en ikke fullt så høstlig middagsrett på menyen, fatteh med kikerter, men høsten har jo bare så vidt startet. Skal du i løpet av uken slå til med en dessert kan jeg for øvrig friste med en av bloggens nyeste oppskrifter, clafoutis med blåbær.

Ukemenyen oppsummert

MANDAG – Potetsuppe med bacon
TIRSDAG – Lapskaus med karbonadedeig
ONSDAG – Hjemmelaget fiskegrateng
TORSDAG – Ovnspannekake
FREDAG – Bali kyllinggryte
LØRDAG – Ytrefilet av rein med pastinakkpuré og soppsaus
SØNDAG- Fatteh med kikerter
UKENS DESSERT – Clafoutis med blåbær
UKENS BÆR – Rørte blåbær

Potetsuppe med bacon og krutonger
Potetsuppe med bacon og krutonger
Lapskaus
Lapskaus med karbonadedeig og chorizo
Luftig fiskegrateng
Hjemmelaget fiskegrateng
Ovnspannekake med bacon
Ovnspannekake med bacon
Bali kyllinggryte
Bali kyllinggryte
Stekt indrefilet av reinsdyr med pastinakkpure
Ytrefilet av reinsdyr med pastinakkpuré og soppsaus
Fatteh - vegetar
Fatteh med kikerter
Clafoutis med blåbær
Clafoutis med blåbær

Rørte blåbær

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*