• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
13. september 2020

Ukemeny – uke 38/2020

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Ukemeny for uke 38 2020

Å sette sammen en ukemeny er ikke bare bare. Jeg bruker mye tid på å plukke ut rettene, slik at du skal få varierte middagsretter med både kjøtt, fugl, fisk og kjøttfritt. Jeg forsøker også å tenke litt på hva som er i sesong akkurat nå, i tillegg til at jeg forsøker å la enkelte råvarer gå igjen over flere dager for å unngå matsvinn. Av og til sitter jeg virkelig og river meg i håret, mens andre ganger så klaffer det bare fra første stund.

Denne ukemenyen synes jeg ble en skikkelig innertier. Her har jeg fått med en rekke gode grønnsaker som for tiden er i sesong, og jeg har også greid gjenta de flere ganger gjennom uken. Uken starter med en het tomatsuppe med kylling. Her må du gjerne bruke stangselleri, som også skal inngå i lasagneoppskriften på lørdag. Uken fortsetter så med en sprø laksewrap, som jeg for øvrig akkurat har gitt nye bilder til. Her kan du gjerne lage ditt eget brødrasp dersom du har litt tørt brød liggende, da blir det ekstra godt! På onsdag dukker en gresk klassiker opp – gyros av lammekjøtt. Legg gjerne kjøttet i marinade allerede kvelden i forveien, da sparer du mye tid, og middagen er klar på 1-2-3. Videre finner du en kjøttfri indisk matrett på menyen, chana masala, før vi så tar helg med en hvit pizza med kantareller og bacon. På lørdag har du kanskje litt bedre tid på kjøkkenet, og da passer det godt å lage en klassisk lasagne. Har du litt ekstra grønnsaker til overs så kan du også vurdere å lure de inn i kjøttsausen, det gjør den ofte bare enda bedre. Vi runder av hele uken med en skikkelig tradisjonsrett, kjøttkaker i brun saus med kålstuing. Snakk om mye godt i en og samme meny.

Jeg har også lurt inn en oppskrift med ovnsbakte rødbeter om du trenger tips til forrett, samt en oppskrift på multekrem med krokankrønsj. Håper du ble inspirert!

MANDAG – Het tomatsuppe med kylling
TIRSDAG – Sprø laksewrap
ONSDAG – Gyros av lammekjøtt
TORSDAG – Chana masala
FREDAG – Hvit pizza med kantareller og bacon
LØRDAG – Klassisk lasagne
SØNDAG- Kjøttkaker i brun saus med kålstuing
UKENS DESSERT – Multekrem med krokankrønsj
UKENS FORRETT – Ovnsbakte rødbeter med grillet chevre og honningglaserte valnøtter

Het tomatsuppe med kylling
Het tomatsuppe med kylling
Sprø laksewrap
Sprø laksewrap
Gresk gyros av lammekacjøtt
Gresk gyros av lammekjøtt
Chana masala
Chana masala
Hvit pizza med sopp og bacon
Hvit pizza med kantareller og bacon
Lasagne av karbonadedeig
Klassisk lasagne
Kjøttkaker i brun saus med lilla kålstuing
Kjøttkaker i brun saus med lilla kålstuing
Multekrem med krokankrønsj og tørre vafler
Multekrem med krokankrønsj og tørre vafler
Rødbetsalat med grillet chevre og honningglaserte valnøtter
Ovnsbakte rødbeter med chevre

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Lam tikka masala
Torsk i form

Relaterte innlegg

15 varmende middagsretter
10. januar 2021
0 kommentarer

15 varmende middagsretter

Ukemeny – uke 1/2021
3. januar 2021
0 kommentarer

Ukemeny – uke 1/2021

Et tilbakeblikk på bloggåret 2020
31. desember 2020
0 kommentarer

Et tilbakeblikk på bloggåret 2020

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales