Ukemeny – uke 38/2020

Ukemeny for uke 38 2020

Å sette sammen en ukemeny er ikke bare bare. Jeg bruker mye tid på å plukke ut rettene, slik at du skal få varierte middagsretter med både kjøtt, fugl, fisk og kjøttfritt. Jeg forsøker også å tenke litt på hva som er i sesong akkurat nå, i tillegg til at jeg forsøker å la enkelte råvarer gå igjen over flere dager for å unngå matsvinn. Av og til sitter jeg virkelig og river meg i håret, mens andre ganger så klaffer det bare fra første stund.

Denne ukemenyen synes jeg ble en skikkelig innertier. Her har jeg fått med en rekke gode grønnsaker som for tiden er i sesong, og jeg har også greid gjenta de flere ganger gjennom uken. Uken starter med en het tomatsuppe med kylling. Her må du gjerne bruke stangselleri, som også skal inngå i lasagneoppskriften på lørdag. Uken fortsetter så med en sprø laksewrap, som jeg for øvrig akkurat har gitt nye bilder til. Her kan du gjerne lage ditt eget brødrasp dersom du har litt tørt brød liggende, da blir det ekstra godt! På onsdag dukker en gresk klassiker opp – gyros av lammekjøtt. Legg gjerne kjøttet i marinade allerede kvelden i forveien, da sparer du mye tid, og middagen er klar på 1-2-3. Videre finner du en kjøttfri indisk matrett på menyen, chana masala, før vi så tar helg med en hvit pizza med kantareller og bacon. På lørdag har du kanskje litt bedre tid på kjøkkenet, og da passer det godt å lage en klassisk lasagne. Har du litt ekstra grønnsaker til overs så kan du også vurdere å lure de inn i kjøttsausen, det gjør den ofte bare enda bedre. Vi runder av hele uken med en skikkelig tradisjonsrett, kjøttkaker i brun saus med kålstuing. Snakk om mye godt i en og samme meny.

Jeg har også lurt inn en oppskrift med ovnsbakte rødbeter om du trenger tips til forrett, samt en oppskrift på multekrem med krokankrønsj. Håper du ble inspirert!

MANDAG – Het tomatsuppe med kylling
TIRSDAG – Sprø laksewrap
ONSDAG – Gyros av lammekjøtt
TORSDAG – Chana masala
FREDAG – Hvit pizza med kantareller og bacon
LØRDAG – Klassisk lasagne
SØNDAG- Kjøttkaker i brun saus med kålstuing
UKENS DESSERT – Multekrem med krokankrønsj
UKENS FORRETT – Ovnsbakte rødbeter med grillet chevre og honningglaserte valnøtter

Het tomatsuppe med kylling
Het tomatsuppe med kylling
Sprø laksewrap
Sprø laksewrap
Gresk gyros av lammekacjøtt
Gresk gyros av lammekjøtt
Chana masala
Chana masala
Hvit pizza med sopp og bacon
Hvit pizza med kantareller og bacon
Lasagne av karbonadedeig
Klassisk lasagne
Kjøttkaker i brun saus med lilla kålstuing
Kjøttkaker i brun saus med lilla kålstuing
Multekrem med krokankrønsj og tørre vafler
Multekrem med krokankrønsj og tørre vafler
Rødbetsalat med grillet chevre og honningglaserte valnøtter
Ovnsbakte rødbeter med chevre

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*