Ukemeny uke 39/2021

Siste søndag i september, og det er liksom nå høsten virkelig begynner å sette inn. Jeg vet jo at september også er en høstmåned, men kan jo fortsatt være veldig varm og fin. Det er først uti oktober jeg virkelig begynner å kjenne på høstfølelsen. Når jeg ser på været for den kommende uke så er det heller ingen tvil; høsten er her!

Som vanlig på søndager så har jeg satt sammen et forslag til en ny ukemeny. På torsdag er det siste torsdag i september, og det betyr at det er fårikålens dag. Jeg må innrømme at jeg synes det hadde vært mer praktisk med siste søndag i måneden, siden fårikål trenger en del timer i gryten for å bli perfekt! Ellers har jeg som vanlig fått plass for mye forskjellig, noe kjøttfritt, et par fiskeretter, kylling og en oppskrift med elg. Jeg har også tatt med en dessert med multer og et gjensyn med et grovt brød med linfrø og gresskarkjerner. Brødoppskriften brukte jeg faktisk senest på fredag, og det slår meg at dette må være en av brødoppskriftene jeg er mest fornøyd med. Så perfekte og gode brød!

Håper ukemenyen gir deg mye inspirasjon for uken som kommer.

Mandag: Halloumisalat med quinoa og søtpotet
Tirsdag: Varmende kyllingsuppe med karri
Onsdag: Fiskegryte med chorizo
Torsdag: Fårikål
Fredag: Kyllinggryte med pasta og chorizo
Lørdag: Elghakk med fløte og rødvin
Søndag: Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
Ukens dessert: Multekrem med krokankrønsj
Ukens grovis: Grovt brød med linfrø og gresskarkjerner

Halloumisalat med søtpotet
Halloumisalat med søtpotet
KyllIngsuppe med karri
Kremet kyllingsuppe med karri
Fiskegryte med chorizo
Fiskegryte med chorizo
Fårikål
Kyllinggryte med chorizo
Kyllinggryte med pasta og chorizo
Elghakk med fløte og rødvin
Elghakk med fløte og rødvin
Salt torsk med gulrotstuing og bacon
Lettsaltet torsk med baco
Multekrem med krokankrønsj
Multekrem med krokankrønsj
Saftig grovbrød med linfrø og gresskarkjerner
Grovbrød med linfrø og gresskarkjerner

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*